Dagsformen

Varm.
Less på att jobba i värmen.
Less på att att det ser ut som ett helvete i lägenheten.
Less över att jag spelade bort ett par hundralappar på internetkasino nyss.
Trött efter dålig nattsömn i hettan.
Trött på att duscha och bli torr i hyn.
Trött efter att ha jobbat med ärende efter ärende idag.
Längtar efter semester vecka 30-33.
Längtar efter några grader svalare väder.
Längtar efter att få ta ett kvällsdopp någon kväll i en ljummen sjö.
Glad över att jag skrattar mycket på jobbet nu.
Glad över att vara ledig torsdag och fredag.
Glad för att jag har roliga dagar framför mig.
Varm.

Missa inte!

Det är redan Gatufest-vecka. I år har jag bestämt mig för något slags mellanting och tänker gå och trängas med folk på gratis-onsdagen för att dricka öl och på betal-fredagen för att se ett par konserter. På lördagen blir det obligatorisk grillning för att sen styra kosan mot en krog. Visst låter det som en klockren planering?

Fredagen bjuder på tre konserter som lockar.

21.15 Miss Li, Scen Himlabadet
23.00 Two White Horses, Pipeline
00.00 Moneybrother, Stora Scenen

Jojo.
Jag kommer garanterat att få valuta för de kronor som biljetten kostar. Förra året hann jag med rätt mycket på en kväll och forftarande bär jag med mig den grymma konserten med The Ark som ett kärt konsertminne. Den som avslutades med guldkonfetti, en maffig gospelskör och med tårarna brännande i mina ögon.

Det kommer bli bra i år med.


Two White Horses-  Face Me Now


Salta bad

Varmt varmt varmt! Och första doppet för säsongen avklarades igår. Helt otroligt med tanke på att det fortfarande är juni! Det blev tre dopp i havet och det var en nödvändighet för att kunna vistas i den stekheta solen. Det var inte så kallt i vattnet som jag trodde att det skulle vara, utan säkert 18-19 grader vilket är en klart godkänd temperatur i havet. Efter solbadandet blev det vin och kvällen avrundades på ett svettigt dansgolv.

Nu ska väskan packas för ytterligare en dag på stranden. Melon ska skivas, mackor ska göras i ordning, kaffe ska bryggas. Vatten i massor ska såklart också med.

Det blir två lata dagar

Sommar, sol och helg. Jag känner en stark lust att lata mig i solen och bara ta det soft. Lukta på lite gräs och smutta på en martini bianco. Känna doften av hav och sol. Gud så skönt med helg!






Sursjö & fulgädda

Gårdagskvällen tillbringade jag med att fiska. På kroken fastnade en gädda och jag skrek litegrann. Men trots att jag fick en gädda på kroken och att myggen och knotten åt på mig något kopiöst, så var det en toppenkväll och jag njöt av varje sekund ute i sommarkvällen.











Bättre sent än aldrig

Midsommarhelgen var hur bra helst! Det blev övernattning i två dygn för några av oss, i stället för bara en natt. När jag kom hem på söndagen kändes det som att jag hade haft en liten mini-semester. Under helgen hade jag ingen koll på klockan, inga tider att passa och sov och åt när jag kände för det. Precis som en semester ska vara.

Mina kompisar är ett härligt sällskap som har en bra blandning av humor, dryghet och snällhet. När tonen är rå men hjärtlig- då trivs jag som bäst.

Här kommer lite foton, aningens sent men vad gör det egentligen?














Midsommar nästa

Helg igen! Jag är verkligen bortskämd med kortveckor på jobbet nu. Undra hur det kommer att kännas att jobba hela fem dagar nästa vecka. Det ska bli riktigt kul med midsommarafton i morgon i alla fall då jag ska på kombinerad 30-årsfest och midsommarfirande, en riktigt bra idé. Så det blir

sillunch
stuga
öl
Alnö
midsommarstång (äntligen, det har jag längtat efter!)
middag
kanske nubbe
vin
militärtält (!)
säkert lite skrän (=någon slags allsång)
övernattning.

Det blir fint det. Nu ska jag plocka fram kubbet och kyla lite vin.


TisdagsTema: balans

Jag har hittat en ny fotoutmaning som jag tänkte vara med i när andan faller på. Det är TisdagsTema som jag nu hänger på och precis som namnet säger så ska man varje tisdag publicera en bild på ett givet tema.

Den här gången "fuskar" jag och använder en bild som inte är dagsfärsk, utan den är tagen i lördags när jag var på ettårskalas hos Olle. Fotot passar bra in på tisdagstemat balans, eftersom Olle nu lär sig att hålla balansen med hjälp av en gåvagn. Underbara unge!

Nyfunnen balans

Veckans Fototriss: hett

Den här veckan är temat hett i fotoutmaningen Fototriss. Eftersom jag under dagen har druckit säkert åtta koppar kaffe, så var valet av motiv på temat enkelt. Så här kommer tre rykande nya foton på rykande hett kaffe.

Det var inte helt lätt att fota ånga. Det var svårt att få till bra skärpa på koppen och ångan samtidigt. Men meningen är ju att man ska utmana sig själv,  hitta nya motiv och testa nya saker med den här fotoutmaningen! Det är roligt att prova sig fram lite.

Fler bidrag i Fototriss hittar du här.


På fönstret

I morse vaknade jag av regnet. Och sen har det regnat, regnat och regnat. Men visst är det lite mysigt ändå när regnet smattrar mot fönstret och balkongräcket?


Google Wave

Jag har just tittat på ett videoklipp som är på en timme och tjugo minuter. Det handlar om Google Wave, ett nytt webbaserat verktyg för kommunikation online. Det verkar otroligt smidigt hur man kan sköta e-postkonversationer, anteckningar och bilder och allt sker i realtid. Samma sekund som jag skriver en bokstav så ser mottagaren av meddelandet det- om jag som avsändare valt det. Funktionen som kan översätta meddelanden på 40 olika språk i samma stund som man skriver ett ord, är otroligt imponerande.

Det här är framtiden och jag vill att Google ska släppa det nu! Titta på det här ni också så förstår ni vad jag menar.

Demo av Google Wave

Dagens fotoskörd

När det är grått och trist ute då är det alldeles utmärkt väder för att fota. Lagomt med ljus och det blir inga irriterande skuggor som det blir när solen skiner. Dessutom så blir inte färgerna så utbrända och dassiga som det blir när det är soligt. Idag var det rätt härligt att krypa, ligga och sitta bland gräs och strån för att försöka få till några bra bilder.

Förresten, vad tycker ni om humlan som krälar sig fast vid den rosa blomman? Jag tycker den är humoristisk, jag skrattade till och med högt när jag tog bilden. Humlan ser verkligen ut att vilja bli ett med blomman! Eller så kanske humlan tänker "det här är min blomma, jag ska hålla fast vid den tills jag dör".












Sweet & juicy

Färsk ananas är så fantastiskt gott. Endast tio kronor fick jag betala för denna taggiga och fula frukt som är så god och saftig. Mums!






Fotobomb bara så där

Min kompaktkamera var med i väskan mest hela tiden på Tallinn-kryssningen. Här kommer några bilder (fler bilder finns att beskåda mer "internt" för de som kan det...)









Dagen i siffror

Antal vakna timmar: 4
Aktuell kroppstemperatur: 38, 5
Förbrukade toarullar till snytning: 1
Antal nysningar när halsen varit på väg att gå sönder: ungefär 70
Intagna värktabletter: 2
Antal gånger jag tyckt synd om mig själv: 200

Soffan och jag

Då var man hemma från Tallinn-kryssningen. Efter två bra dygn så har jag nu bäddat ner mig i soffan med feber. Det verkar inte bättre än att en ordentlig förkylning följde med hem från båten, kanske till och med en halsfluss med tanke på tennisboll-känslan och prickarna som jag har i halsen.

Självklart har jag tagit ett par bilder på resan, så ni får höra mer om kryssningen en annan dag. Åter till soffan.

Gå och rösta!

I två dagar till kan man rösta i valet till Europa-parlamentet. Ni har väl röstat? Om inte, så hoppas jag att ni pallrar er iväg på söndag till er vallokal. Om ni inte vet vart ni ska rösta någonstans, så kan ni gå in på Valmyndighetens hemsida. Där finns alla röstlokaler i Sverige listade.



Barbeque och sånt

Min kamera och jag har varit åtskilda sedan i lördags. Efter svåra abstinensbesvär och väldigt mycket längtan så har vi nu återförenats ikväll.

Senast jag använde kameran var i lördags, då det var en riktig bra kväll med ett par glada vänner. För ovanlighetens skull blev det en tjejkväll med grillning och det var väldigt skönt med tjejsnack en hel kväll. Vi insåg att det inte var många av oss som hade tänt en grill tidigare, utan vi har med glädje låtit andra (läs: killar)  tända grillen och stå i grilloset om de har erbjudit sig. Resten av diskussionen om grillning och hur man går tillväga för att få bästa grillglöden tänker jag utelämna. En sak är säker- vi grillade med stil.

Här kommer några bilder från i lördags, då det var tropisk värme ute och vi satt på uteplatsen ända till klockan ett på natten.




En människa, en röst

På väg hem från jobbet gick jag förbi Mittuniversitetets biblioteket. Med mig hade jag mitt röstkort och min legitimation så att jag kunde förtidsrösta i valet till Europaparlamentet, eftersom jag inte har möjlighet att rösta på söndag. När mitt kuvert hade glidit ner i valurnan så gick jag därifrån och kände mig stolt över att jag hade röstat!

Det är svårt att begripa hur det fungerar inom EU och jag förstår på ett sätt varför många inte röstar- det känns som att det är så långt ifrån ens vardag när man hör politiker prata om vad som händer inom unionen. Det är värt att kolla in DN:s snabbguide om EU, snabbguide om heta EU-frågor 2009 och deras frågor och svar om EU-valet.

När jag pratar med vänner och kollegor så inser jag att det är en viktig information som inte verkar ha nått fram till alla; man behöver inte rösta på en person utan man kan precis som i riksdagsvalet rösta på ett parti.

Kom igen, gå och rösta den här veckan nu! Eftersom länderna inom EU samarbetar mer och mer så är det viktigt att man röstar på det parti som man tror kan föra en vettig politik och driva frågor som känns viktiga.

Åka båt

Till helgen så kommer jag befinna mig på en båt till Tallinn. Vi blir ett gäng på åtta personer som ska åka iväg och roa oss på allra bästa sätt. Jag vet att jag kommer få roliga dagar och det kommer bli riktigt kul på båten!

Men det är några av mina vänner som jag kommer att sakna på kryssningen. Speciellt han som älskar att åka båt, som gillar turkisk peppar i flytande fom och dricker Minttu Black i parti och minut trots att hans kropp inte riktigt tål det. Vem ska nu sjasa ut oss andra ur hytten med argumentet vi åker väl inte på kryssning för att sitta och häcka i hytten hela kvällen?!  och vem ska nu tvinga mig att knäppa kort på den snygga sångerskan i bandet som underhåller för kvällen?

Idag har jag börjat kika lite på SMHI:s hemsida och vad det ska bli för väder till helgen. Förhoppningsvis slipper jag vakna mitt i natten för att jag håller på att ramla ur sängen och är sjösjuk. Tro mig, det är inte alls så upphetsande! Huuuh. Tyvärr säger de nu på TV4-vädret att det väntas friska nordvindar närmare helgen och att det på fredag ska bli sex grader. Jag blir lite nervös.

Jag vill ha det lika stilla på vattnet som det var när jag åkte sist.

På vattnet någonstans mellan Tallinn och Stockholm, juli 2008.




På båten någonstans mellan Tallinn och Stockholm, juli 2008.


RSS 2.0