Nya tider, nya utmaningar

Utbildningen på jobbet är avklarad och jag fick godkänt på provet som jag hade i går. Så nu är det dags för något nytt att sätta tänderna i.

Till veckan ska jag börja i en "studiecirkel". Det är nämligen så att jag äntligen fått arslet ur och bestämt mig för att bli mer engagerad i politiken. Nu finns det tid, ork och gnista att ta tag i det!

Häromveckan låg det på hallgolvet en inbjudan till nya medlemmar i socialdemokraterna att gå en introduktionskurs och jag var snabb att svara ja. Det ska bli intressant att se vilka människor som kommer dit på måndag!

Trött så trött

Det skulle vara så skönt att hasa ner lite i soffan, känna hur jag glider in i dvala för att sen sova ett par minuter. Kruxet är bara att jag då blir uppe halva natten i stället och det matchar inte med mitt jobb och mina arbetstider.

Ibland kan jag sakna studentlivet och friheten som det gav. Ville jag vara uppe och plugga på nätterna och sova på dagarna så var det inga problem.

*här ringde telefonen och jag pratade ett par minuter...för att sen tvärslockna i soffan*

Så var det med det. Men det verkar inte vara något problem att sova för natten trots en "powernap" på en nätt timme, eftersom jag håller på att somna i soffan igen. Jag tror jag behöver ljus.

Snart på min balkong

image19image20

Kvällen har bland annat gått åt till att besöka två blomsteraffärer. Känslan jag får när jag kliver innanför dörrarna och det doftar blommor och ögat ser att det är grönt och skönt överallt, den känslan är ungefär densamma som man fick när man var liten och fick gå på en leksaksaffär.

Ögonen spärras upp, jag tappar fokus på omvärlden och super in atmosfären totalt. Pulsen höjs lite och jag blir ivrig och känner och klämmer på alla blad.

Varenda gång jag går in i en blomaffär så vaknar min gamla barndomsdröm upp; att jobba som florist! Man blir så lycklig av blommor och det är rent terapeutiskt att pyssla med växter. Häromdagen duschade jag varsamt varje blomblad i min lägenhet med en liten blomspruta. Snart börjar planeringen inför våren, jag funderar på om jag ska ge mig på att driva upp egna balkongblommor. Kanske lite örter och tomater också, det vore härligt.

Dagens skörd blev något sparsmakad trots allt; blomnäring, orkidénäring, blomjord och ett packe tulpaner. Men det kliade rejält i mig och jag ville helst ha med mig fyra, fem växter hem...


Foton från www.fotoakuten.se

Shoppingsugen

MIn shoppinglust har satt in. Men den här gången är jag sugen på att köpa något som jag aldrig trodde att jag skulle vilja ha, tevespel.

Så råkar någon ha ett Playstation 2 som ligger och skräpar, sälj det till mig! Guitar Hero och Singstar är också hett eftertraktat.

Maila gärna på jo_ma_@hotmail.com

För faaaan!

I bakgrunden står nyheterna på och jag hör det hemska ljudet från får som skriker när människor klipper bort hud utan bedövning. Vidrigt. Det gör så ont i mig och jag vill bara blunda och hålla för öronen.

Djurplågeri för att tjäna pengar och tillgodose något konstigt behov som människor har av att "klä sig fint", det är helt sjukt. Jag vill slå någon hårt.

Läs mer här.

I'm alive

image17image18
Vatten.
Cola.
Resorb.

Rostade och saltade solroskärnor.
Lasagne fullproppad med quorn och keso.
Apelsin.

Jag är tillbaka till livet igen.

Energi-injektion


Those Dancing Days- Those Dancing Days


Det spritter i hela kroppen, jag hoppar och studsar omkring i lägenheten med ett leende på läpparna. Det är lördag och jag är så peppad inför kvällen. Det måste bli lite sällskap, vin och dans för annars vet jag inte vart jag tar vägen!

Ute på riktigt hal is

image16

I dag var det dags att prova på curling med jobbet.

På min vänstra sko satte jag på en blank sula, tittade ut mot isen som såg ut som en stor gymnastikmatta och samlade lite mod. Lite nervöst var det när jag gick ut på isen med tanke på att jag har en tendens att vurpa på isfläckar lite här och där. Jag stapplade ut på isen och wiiihii, vad jag gled! Och jag kan intyga att det såg extremt roligt ut när jag och mina kollegor såg ut att åka spark på isen, fast utan spark. När jag provade att sätta glidsulan på höger fot så fick jag panik-jag gled och gled och gled och tog mig knappt av isen! Tydligen ska man som högerhänt ha sulan på vänster fot och vice versa för balansens skull. Herregud vad jag skrattade åt mig själv.

Sen var det dags att prova på att spela. Det var omöjligt att skjuta ifrån med höger fot från ett startblock, glida med vänster fot, hålla balansen, hålla i sopen, hålla i stenen och dessutom sikta med stenskrället åt det håll man borde! För att inte tala om hur svårt det var att släppa stenen som man höll balansen med. Efter några försök lyckades jag åtminstone få iväg stenen någorlunda.

Sopa gjorde jag också såklart. Det kändes inte som att det gjorde någon skillnad för hur långt stenen kom, men det handlar väl som allt annat om teknik och övning.

Mitt högra knä är ömt och jag kommer säkert ha träningsvärk i morgon efter curlingen. Det var inte lätt, men väldigt väldigt roligt!

Mogen för nya uppgifter?

Snart är utbildningen på jobbet klar som jag har gått i ett par veckor och jag förväntas att börja arbeta med det nya som jag har lärt mig. Mina arbetskompisar frågar hur det går för mig och det enda jag har kunnat svara är det visar sig. Men ärligt talat så är jag inte speciellt orolig för att jag inte ska klara av det nya som jag lärt mig.

Visst kommer jag svära en hel del.
Visst kommer jag att slita mitt hår flera gånger per dag i början och se helt galen ut.
Visst kommer jag att vilja skrika ibland av frustration.

Men det kommer att lösa sig. För mitt i alltihop så är jag så ärligt glad över att få utvecklas och lära mig nya saker!

Läs den

Dr Spinn har en rolig historia som han berättar här.

Time is a healer

Om man känner sig less på allt, vad gör man då? Skrattar åt eländet, lägger sig under täcket eller tar tag i sakerna som känns jobbiga? För mig är det en trestegs-raket.

1. Fundera och reflektera under täcket
2. Agera så att saker och ting känns bättre
3. Skratta åt skiten

Men först så lyssnar man på Eva Cassidy's Time Is A Healer. Balsam för själen.


Äntligen lite Rongedal

Sen förra säsongen av Så ska det låta har jag väntat på att bröderna Rongedal ska få sitt genombrott. De har grym energi, bra röster och är otroligt synkade med varandra. Med gårdagens finalplacering i Melodifestivalen kan man nog påstå att de nu gjort sig kända för den stora massan.

Här ett klipp från Så ska det låta. (Lägg märke till Peter Settman i bakgrunden som nog gärna skulle vilja vara en trilling.)

Vardagslyx & vårkänslor

image13

För tredje veckan i rad har jag unnat mig tulpaner. Tulpaner ger hopp om våren och bättre tider och det känns lite lyxigt att köpa blommor helt utan anledning.

Friend of mine

Saria's Song (Lost Woods)Super Mario Bros 1


Tevespel har aldrig varit min grej. Men jag gillar musikaliska människor!

Gladmusik till tråkgöra

Glad musik hjälper när man ska göra något tråkigt som att städa och diska. Därför spelar jag nu gladskivor för fulla muggar. I playlisten ligger Lily Allen, Miss Li och Mika och trängs med sina respektive skivor.

Det finns inte längre någon ursäkt till att låta disken stå och att låta dammråttorna frodas i hörnen. Till attack.

Freeedag

Tjodelottan, då var det helg. Nu: duschen, piffning och vin.

Vilken bedrift

Så har man i dag lyckats med att skicka ett mail till cirka 300 personer, som skulle till en person. Aningens jobbigt, trots att det inte var något personligt mail.

Ämne: Beställning av "tarifold"

Hej!

Jag skulle vilja beställa sån där "tarifold", en sån där flip-flop grej som man har papper i framför datorn. Vill ha en dubbelvariant, har redan en som det ryms 10 papper i men det är för lite.

Ungefär så skrev jag. Gissa hur många varianter på svar jag fick? Haha. Det positiva med det hela är att jag fick andra människor att skratta, så det bjuder jag på. Dessutom fick jag lite mer kontakt med mina kollegor.

Och det bästa av allt; jag fick en dubbelvariant av tarifold! Mission completed.

image12
En s.k. "tarifold" som efter efterforskning visat sig heta T-office bordsställ.

Foto:tarifold.se

Rätt ton och information skapar nöjd kund

Strax innan jul bestämde jag mig för att byta elbolag. När min nyvalda leverantör av ström för första gången skickade ett brev till mig så skrev de bland annat följande.

Vad kul att du vill bli kund hos Yello! Tyvärr går det inte riktigt så smidigt som vi hoppats och trott. Din nätägare/nuvarande elleverantör vill nämligen se en namnunderskrift från dig för att skicka oss den information vi behöver. Därför behöver vi alltså få in en underskrift från dig innan vi kan fortsätta jobba med ditt byte till Yello.

Sagt och gjort, jag skickade in en fullmakt. Nästa gång jag fick ett brev så såg det ut så här.

Vi har nu pratat med din nuvarande elleverantör om din uppsägningstid. Ditt startdatum är därför framflyttat till den 1 februari 2008. Då blir strömmen -och livet- äntligen lite gulare på XXXvägen. Den som väntar på något gott...

Det ska vara lätt att vara kund hos Yello. Till exempel kan du alltid ringa oss när du har tid- utan att samtalet kostar något, och utan att behöva vänta i långa telefonköer.Vi finns på plats för dig dygnet runt, året runt. Såklart.


I går fick jag ett stort vykort med anledning av den höjda energiskatten vid årsskiftet.image11

För första gången loggade jag i dag in på mina sidor på mitt nya elbolag och blev imponerad över användarvänligheten. Snygga lättförståeliga menyer och väldigt användarvänligt. Som grädde på moset så är det en snygg design på hemsidan och mina sidor också. Att mitt nya elbolag dessutom redovisar samtliga brev de skickat till mig gör att trovärdigheten och förtroendet för företaget stiger i mina ögon.

För mig känns det helt klockrent, min elleverantör har hittat helt rätt ton att kommunicera på med just mig. Redan innan första elräkningen har kommit så är jag nöjd. Hur många företag lyckas med det?

Högre lön till sjuksyrror!

En sjuksköterska som intervjuades av TV4 Nyheterna i dag, säger att hon efter tre års universitetsstudier och tre års utövande inom yrket har 18 700 kronor i månaden.

Skamligt.

Att välja sina ord

Enligt en artikel på E24 i dag så finns det några saker som man ska undvika att säga på jobbet om man vill göra karriär.

1. Det är inte mitt jobb
2. Inget problem, det fixar jag
3. Säg inte till någon att jag har sagt det men...
4. Jag har inte fått någon löneförhöjning de senaste fyra åren.
5. Om jag ska vara helt ärlig så...
6. Det är inte mitt fel.
7. Vem röstar du på??
8. Oj, oj - det var en riktigt vild kväll igår.
9. Jag kommer inte bli klar i tid, jag hade...
10. Om inte...så...

Det är värt att tänka på. Själv faller jag dit på en punkt...två...en halv där...en halv till...

Den som skulle gått vidareMusik-avslappning

Nu blir det avslappning på soffan och sällskap i form av ny musik som jag ska lyssna igenom.

Lykke Li- Youth Novel
Jack Johnson- Sleep Through The Static
Vincent- Lucky Thirteen

Det är härligt att bara ligga och titta upp i taket och höra tonerna fylla rummet medan tankarna vandrar iväg.

Måndagssjukan

2 miljarder för män
1 miljard för kvinnor

Enligt Socialstyrelsen är ovanstående siffror vad "måndagssjukan" kostar samhället. Bakfylla i Sverige kostar alltså 3 miljarder per år. Det är skrämmande. Och dessa siffor verkar bara gälla måndagar.

Packa packa, mot fjälls igen

Slänger ner täckjacka och täckbyxor i en blå stor kasse.

Rotar frenetiskt efter mitt underställ i ullfrotté i garderoben. Ah, där var det!

Kängor med gummering plockas fram.

Mössa, tumvantar med innervantar och halsduk pulas ner i packningen.

Men, vad är det jag hör; Peter Kondrup säger att det ska bli plusgrader i helgen! Dumma väder.

Nästa vecka börjar min heliga timme igen

I need a drink, a man, or a massage. Or a drunken massage by a man. (Christina Yang, Grey's Anatomy)
image9

Time flies. Time waits for no man. Time heals all wounds. All any of us wants is more time. Time to stand up. Time to grow up. Time to let go. Time. (Meredith Grey, Grey's Anatomy)
image10

Citat och foton från Kanal5.se

Coaching på jobbet

Som den kommunikationsnörd man är så var dagens utbildning i telecoaching en höjdpunkt!

Världsbilder, ordval och samtalsteknik var på schemat. Mycket intressant att få höra om kommunikation på en konkret nivå utan att behöva tänka på en massa kommunikationsmodeller som man gjorde i tre år när man pluggade. Och det var spännande att iaktta hur man utbildar människor i hur man ska kommunicera med kunder. Utbildningen gav oss verktyg som vi kan använda i vår kundkommunikation, det var hands on helt enkelt. Som uppföljning blir det individuell coaching och även en heldag om skriftlig kommunikation.

Tjejen från Tele Coaching som höll i utbildningen var grym och lyckades motivera en hel bunt av mina medarbetare (och mig). Hennes jobb måste vara otroligt kul! Jag lägger till ytterligare ett yrke på min lista över jobb jag skulle vilja ha någon gång.

PPM gör det svåra svårare

Dagens Nyheter skriver i dag att PPM, Premiepensionsmyndigheten, ska avskaffa personliga koder för inloggningen på www.ppm.nu. I stället ska alla använda e-legitimation för att logga in och byta fonder.

Jag som dagligen arbetar med pensioner funderar bara på hur de som är runt 60 år ska kunna hålla reda på alla tekniska saker? Att skaffa en e-legitimation kommer att bli ett stort projekt för de som är runt pensionsålder och som vill ha stenkoll på sina pensionspengar.

Många människor är inte ett dugg intresserade av sina egna pengar som ligger hos PPM och ju svårare det är logga in på sitt konto, desto mindre människor kommer att orka engagera sig. Varför göra förfarandet svårare, när intresset redan är svalt? Dumt som f-n.

Läs artikeln här.

Tillåt mig att bli illamående

Vem kom på det bisarra receptet Surdeg på bröstmjök?  Vidrigt.

Läs mer här.

Dagens


Dagens irritationsmoment:
slöa människor som tar den enkla vägen.

Dagens jobbigaste: att kliva upp när väckarklockan ringde i morse.

Dagens förhoppning: att Hillary Clinton under morgondagen blir demokraternas presidentkandidat.

Dagens fundering: ska jag åka till fjällen till helgen?

Dagens virrvarr
: en ny utbildning är påbörjad och det börjar snurra i huvudet.

Dagens invigning: skål i blåbärs-smoothie till trumpetfanfar när gymmet på jobbet invigdes.


Desperata halvtimmen

Gårdagen bjöd på en härlig förfest, det är verkligen kul när man har några musikaliska människor i sin omgivning! Pianot eller någon av gitarrerna hördes hela tiden. Och det är en skön känsla när det blir sång och några försök till stämmor. Men när vi hade som roligast så ringde självklart taxi och sa att bilen väntade utanför porten. Som tur var hade taxibussen karaoke, så vi kunde fortsätta sjunga hela vägen in till stan. Yiiha.

Väl ute på krogen dansade jag järnet och försvann bara från dansgolvet när vätska skulle intagas eller avlägsnas. Tills det var dags för de sista horribla 30 minuterna. Det är då man ser det desperata i folk.

Folk snurrar på huvudet idogt, springer omkring som yra höns och sms skickas kors och tvärs till några i telefonboken. Några är lite mer framfusiga och går helt enkelt fram till någon av det (oftast) motsatta könet och frågar om de ska hem och sova eller känner för något annat. Andra mer överförfriskade människor går mer handgripligen till attack och grabbar tag i en för ögonblicket attraktiv människa och tittar den djupt i ögonen. Fast egentligen går ögonen i kors på personen i fråga och i ena mungipan hänger det lite halvtorkat säckel sen två timmar tillbaka.

Sista halvtimmen ute på krogen kan man vara utan.

iPoden laddad med ny musik

Min lilla iPod Shuffle har fått nytt innehåll. Av någon anledning så går det väldigt länge mellan gångerna som jag byter ut musiken.

Nu blev det följande skivor.

Lars Winnerbäck-Duagava
Leona Lewis- Spirit
Miss Li-God Put A Rainbow In The Sky
Timo Räisänen-Lovers Are Lonely

Då är iPoden och jag redo för en ny arbetsvecka. Kanske inleder vi arbetsveckan redan i dag och går till jobbet och gör ett par timmar.

RSS 2.0