Skäms på er IOK

I den här artikeln på Svenska Dagbladet framställs det som att vissa tjänstemän inom Internationella Olympiska Kommittén, IOK,  har gett sitt godkännade för internetcencur i Kina. Oavsett vad det är för sanningshalt i det påståendet så blir man frustrerad.

Det är obegrepligt hur man kan tillåta Kina att arrangera OS. I landet finns många politiska fångar som inte har fått någon rättegång, ingen pressfrihet eller religionsfrihet existerar och inga egentliga fria val hålls. Dessutom är Kina det land i världen som avrättar flest människor, enligt en rapport från Amnesty. Inget tyder på att landet går mot en mer demokratisk ordning i och med de olympiska spelen, vilket är ett argument som många har framfört sedan valet av Kina som OS-land blev offentliggjort.

Vilken dundertabbe IOK har gjort. IOK säger sig stå för frihet och demokratiska värden, men jag tror inte att jag är beredd att hålla med längre.

Stiltje på bloggen

Jag har ingen motivation till att blogga och tankarna far runt i huvudet. Här blir det tyst ett tag.
Semesterns roligaste göromål

När innehållet i ett skåp ser ut som här nedanför, då är det dags att sortera och rensa lite. Jag har aldrig varit en pendant som älskar att städa, det ska gudarna veta. Men jag vet vart jag har mina grejer trots allt.  När jag var liten och besökte mamma på jobbet så läste jag alltid på lappen som hon hade uppsatt på sitt skrivbord. På den stod det ett par ord som senare i livet har blivit ett av mina mantran.

Människor säger att om man har ett rörigt skrivbord så har man det likadant i huvudet. Frågan är då hur det är i huvudet på de som har tomma skrivbord?


Mamma Mia!

Jag har nyss landat hemma i soffan med ett stort leende på läpparna, efter att varit på biografen. Timmarna i mörkret tillbringade jag med att se filmen "Mamma Mia!". Jag hade inte förväntat mig att få skratta så mycket som jag faktiskt gjorde, det var en rolig överraskning! Töntiga dancemoves varvades med vackra vyer över det glittrande havet i Grekland, allt ackompanjerat av ABBA:s oförglömliga musik.

Allt var lite tacky, lite pretantiöst och lite överspelat. Men just det gjorde filmen bra, filmen har en perfekt balansgång mot parodi utan att det blir smaklöst. Meryl Streep var fantastisk!Nio timmar på Oscar

De kvällar när man inte har tänkt gå ut är ofta de som blir mest lyckade. Planen i går var att käka på Oscar och sen gå hem-men jag lyckades i stället med bedriften att vara kvar i nio timmar och hade en grymt rolig kväll! På dansgolvet flockades en salig blandning av folk och musiken var oerhört varierad. Det är kanske på fredagar man ska gå ut hädanefter?

Hemkörning av matkasse i Sundsvall

Jag trodde inte mina ögon när jag nyss hittade företaget matservice.se som kör hem matvaror till människor i Sundsvall! Detta måste testas, för tänk så skönt att få maten levererad hem till dörren i stället för att få ap-armar när man går från affären. Dessutom måste det bli att man bara handlar det man verkligen har tänkt att handla, inget onödigt slinker med ner i kundvagnen.

För att få matvarorna hemkörda måste man handla för minst 400 kronor. Det kostar naturligtvis en liten slant också; priset varierar vad jag kan se allt mellan 4 kronor och 49 kronor beroende på när man vill ha varorna levererade. Man betalar direkt med Visa-kort, Mastercard eller American Express när man lägger beställningen.

Är det någon som hört något om matservice.se? Skriv en rad och kommentera i så fall.

Satir om USA-valetNågra fullträffar får filmskaparna verkligen in.

Näsdukar och många koppar the

Sedan jag kom hem i söndags kväll har jag varit helt däckad i en förkylning som kom med buller och bång. Jag sover i soffan och sängen och orkar vara vaken en timme i taget ungefär innan jag slumrar in igen. Det ömma i halsen försöker jag skålla bort med lite the med honung i och en och annan Strepsils. Många förpackningar näsdukar har gått åt medan jag snålar på nässprayen som håller på att ta slut. När jag nyser värker hela kroppen.

Fan vad less jag blir.

Semestercollage

1.Båtresan till Åland
För att komma till Åland åkte jag och mina fyra kompisar båt från Grisslehamn. För att få behålla de förhandsbokade platserna var vi tvungna att checka in klockan 14.30. När klockan var 14.29 visade jag upp bokningslappen för Eckerö-linjens personal som såg lite tveksam ut innan hon släppte in oss. Det var lite halvsvettigt den sista delen av bilresan... På båten började det att gunga märkbart, trots det vackra vädret.
2. I Käringsund på Åland
Jag skulle kunna ha fotat sjöbodarna, båtarna, klipporna och havet hur mycket som helst-jag fullkomligt älskar den miljön! En del av Vi på Saltkråkan spelades in på Käringsund i Åland faktiskt. Vi strosade omkring i omgivningarna, spelade spel och åkte till Mariehamn när vädret var lite kallare. En av dagarna kunde vi faktiskt ligga på stranden och pressa lite. I glasen som ni ser på första bilden är det naturligtvis saft. Det fanns en otroligt läcker husvagn på campingen som jag bodde i. När någon vred sig i sängen gungade hela husvagnen och den var iskall första natten innan vi hade hittat termostaten. Några andra boddde i en gul liten stuga. Tack och lov för altanen på stugan, var skulle vi annars ha suttit på kvällarna?
3. Tallin-kryssningen
Efter Åland åkte vi ner till Stockholm för att åka på en kryssning med M/S Romantika till Tallin. Party på båten såklart, det blev till och med lite karaoke. I Tallin gick vi på museum, myste på i stan samt köpte lite sprit. Den gamla stadsdelen i Tallin var otroligt vacker, missa inte att gå dit om ni någon gång skulle befinna er i Tallin. På taxfreen på båten inhandlades öl som vi slutligen släpade av M/S Romantika innan det var dags att bege sig hemåt igen. Undra vart det bär av nästa år?

Hem, ljuva hem

Det var en mycket trött och seg Johanna som för en timme sedan släpade sig in i omgångar genom lägenhetsdörren. Mycket packning följde med på semestern, men det är ännu mer som är med tillbaka hem.

Nu blir det soffan och lite teve. Gäääääsp.

Ute och åker

Under en vecka, till och med den 13 juli, är jag på en liten semesterresa med ett par kompisar. Ni kan väl vara snälla och be lite till vädergudarna så att det blir sol och värme.

Ha en bra vecka och slappa järnet om ni har semester!


Min gatufest- biljett är värd varenda öre

Mando Diao


Elin Sigvardsson & Mange Schmidt


The Ark


Eufori och avrundning i båt

Tropisk värme

Vilken värme det är ute! Runt ett-snåret tog jag en promenad till affären och höll redan på vägen dit att krevera av värmeslag. Ni kan bara tänka er hur det blev när jag gick hem med två smockfulla kassar. En halvtimme har spenderats på balkongen, innan jag fick nog och insåg att vardagsrummet hade en mer human temperatur.

I morgon ska det packas och på söndag morgon klockan 08.00 är det dags att bege sig från Sundsvall. Då bär det av mot Åland. Det blir till att hålla mig lugn på Gatufesten i dag för annars kommer det här med att packa inte att gå så bra och hälften av grejerna kommer att bli kvar hemma. Tur att det är massa konserter i dag så man inte dricker så mycket vin i tälten.

Nä, man kanske ska plåga sig en halvtimme till på balkongen innan det är dags att göra sig klar för lite socialt umgänge och en öl.


Gatufesten pågår

Och bloggen vilar.

Semester= slappa, umgås och sova

Andra semesterdagen i dag och jag sov till klockan tolv! Ganska skönt att få vända lite på dygnet eftersom jag egentligen är en nattmänniska. Det här med tidiga mornar passar inte min dygnsrytm. I dag ska jag inte göra många knop, eventuellt hämta mitt pass på polisstationen som behövs för Tallin-utflykten som ska göras nästa vecka.

Jo, förresten. Jag har bestämt blivit kär i tre veckor gamla Olle. Han är för go lillen! Fast så fort han skruvar på sig, spottar ut nappen och eventuellt tar sats för att skrika så skickar jag tillbaka honom till sin mamma för lite vyssning eller matning. Det är bäst så.

RSS 2.0