Kul i rutigt

Jag satt och bläddrade igenom lite foton sedan i somras och hittade bland annat dessa två, som är tagna i slutet av augusti. Skärpan är inte på plats och de ser lite dassiga ut av solen, men det spelar ingen roll ibland. När jag ser dessa två kort så börjar jag automatiskt att le!


Skymning och natt

När man är ute och fotograferar så blir det inte så bra alla gånger. Jag vet inte hur många bilder som jag kastat efter att jag har fört över de från minneskortet i kameran till min hårddisk. Vädret har varit grått och trist i en vecka och jag skulle vilja veta hur man fångar dimma, dis och regn på en snyggt sätt? Och hur ska man tordas ta med sig kameran ut i strilande regn? Man kanske ska ge sig på att tillverka ett regnskydd till kameran. Här kommer i alla fall två foton som är tagna förra veckan.

Det är svårt att få till ett tilltalande ljus i bilden när det är på väg att skymma en grå dag.

Här var det gatubelysningen och ljuset från fönstren som var utmaningen. Det blev rätt snygga stjärnor av gatlamporna i alla fall.

Morgonsol på olika sätt

Här kommer lite bilder från förra veckan. Gemensamt är att de alla har en sol någonstans i bilden. Jag har börjat utmana mig själv genom att fota mot solen- utan att himlarna ska blir överexponerat vita och bilderna blaskiga i färgen. Det gör att jag måste öva på att mäta ljusförhållanden i olika situationer och använda spotmätning. Det går sådär med mina motljusbilder kan man säga. När jag frågade min fotokurslärare i måndags hur man bäst fotar mot solen så sa han ungefär: du har två alternativ Johanna, fota siluettbilder eller köp en ny kamera. Hm.

Vattnet ser väldigt överexponerat ut där bakom skorven.


Lite mer siluettbild, men det är fortfarande vitt överexponerat vatten...


Rätt bra bild om man tittar på solen och himlen, men tråkigt motiv.


En helt otroligt överexponerad vit himmel! Här glömde jag nog spotmätningen.Här ligger solen väldigt långt ut i kanten på bilden, helt okej bild ljusmässigt tycker jag.Streetart i Sundsvall


Fotokursen kommer att göra min hobby dyr(are)

Igår var det dags att gå på kvällskursen i fotografering igen. Den här gången testade vi nattfotografering! Nu har jag inte längre något val- jag måste införskaffa en stativ till kameran så jag kan vara ute och fota i mörkret framöver. Det är en sån underbar känsla när man får till en bra kvällsstämning i fotona och samtidigt skärpa på detaljer, som till exempel husfasader. Det krävs tålamod och varma bekväma kläder när man är ute. Efter drygt två timmar i den kyliga höstluften så var det rätt skönt att komma hem och krypa upp i soffan med en kopp thé.

Om någon skulle vilja ge mig ett stativ eller ett teleobjektiv så är det fritt fram att vara generös- bara så ni vet.
Lördag morgon- fotobombFredag morgonThe Story

Jag håller med dig Annie. Det här är en bra låt! Väldigt bra. Nu måste jag söka upp fler låtar med Brandi Carlile på Spotify och se om det finns fler guldkorn som jag inte hört.

Brandi Carlile- The Story

RSS 2.0