Norra Berget- 155 meter över havetNär hösten kommer och det är såna härliga dagar som i dag, då blir jag lite lycklig. Skön hög luft och solsken som värmer lite lagom.

När jag gick uppför trappan till Norra Berget i dag trodde jag att hjärtat skulle hoppa ur kroppen. Shit vad jobbigt det var! Speciellt när man gick med två kompisar som är betydligt mer vältränade än vad jag är. Men till slut var vi i alla fall uppe och kunde pusta ut lite. Medans en av mina kompisar sprang uppför glasspinnen så hämtade jag andan ett tag och han fick upp pulsen. Ett varv runt Norra Berget, mot Bureplatsen (bild ovan) och sen hem.

Nu ska jag snart göra mig klar för ett spinningpass. I dag är det ett enkelt pass som står på schemat och det är nog tur det.

Bild från sundsvall.se

Marit & Titiyo

Den här låten har jag hört lite nu och då, men inte förrän i dag insåg jag hur fantastiskt bra den faktiskt är! Arrangemanget med blåset är genialt. Att Marit och Titiyo gestaltar ett gammalt strävsamt par i videon gör det hela lite roligare.

Marit Bergman feat. Titiyo- 300 Slow Days In A Row

Vanliga människor från Facebook

Apotekets hudvårdsserie ACO Face & Body har hittat sina nya modeller till sin kampanj på Facebook. De som blev utvalda till kampanjen skulle dessutom vara vana ACO-användare och ha någon favoritprodukt bland hudvårdsprodukterna. Hela känslan baseras på att kampanjen ska kännas genuin och äkta.

Dove har redan gjort det. Likaså MQ. Använt sig av "vanliga människor" i sina kampanjer alltså. Att ACO rekryterade sina modeller på Facebook tar det hela ytterligare ett steg, man använder sig av ett socialt nätverk som gemene man känner igen och ingen stel casting i huvudstaden. Jag gillar det och tror att företagen har allt att vinna på att konsumenterna kan identifiera sig med människorna som används på reklampelare och i reklamannonser.

Läs mer om ACO:s kampanj här.

Lugna, sköna helg

Två lediga dagar ligger framför mig. Dagarna är helt oskrivna, ingenting alls är planerat vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Det känns så otroligt skönt.

Helgen har inletts bra med en god middag på Jop's. Lite helglyx måste man unna sig.

I morgon ska jag snöra på mig mina nya skor som jag köpte i kväll. Skorna har sån bra dämpning så det kändes som att jag svävade fram på moln när jag provade de i affären. De verkar vara helt grymma, jag hoppas att de känns lika sköna på en långpromenad.
Bild från TeamSportia

"Tidig" morgon

Ibland är det lätt att chocka. Mina arbetskompisar fäller idel kommentarer och blir förvånade för att jag är på plats en halvtimme innnan jag behöver. Jag måste verkligen skärpa mig framöver.

Och förresten, det är kjolfredag i dag igen. Jag har byxor igen.

Ett vardagsbekymmer mindre

Lite gnat ger resultat! För två veckor sedan sa jag till min hyresvärd att torkrummet i tvättstugan verkligen inte fungerar optimalt. På tre timmar har inte tvätten varit  i närheten av torr eftersom fukten inte har dragits ut från torkrummet. Nu står det en ny fin avfuktnings-mojäng i torkrummet. Tänk att man kan bli så glad över en sån sak! Det gör vardagen lite lättare.

Det finns verkligen stora fördelar med att bo i en hyresrätt. Och att bo hos en sånt stort bolag som Mitthem. Det är bara att ringa, så kommer de och åtgärdar saker som behövs. För ett par veckor sedan var det min blandare i duschen som krånglade och samma dag som jag ringde så var problemet åtgärdat.

Bra service, det uppskattar jag.

Skrål, svett och flås

Äntligen. Jag tog mig iväg på ett spinningpass i kväll. Och det var så befriande, härligt och skönt. Det var precis så kul och jobbigt som jag minns att det var. Musiken pumpar, man trampar till beatet i en halvmörk sal och ger järnet. Spinningledaren var helt underbar, hon sjöng med i låtarna i mikrofonen och flåsade samtidigt. Då tordes jag också skråla och flämta medans jag svettades! Karaoke-spinning måste jag bara prova någon gång.

Nu är ett årskort för spinning beställt och räkningen går till min arbetsgivare, en väldigt trevlig förmån som jag har.
Bild från Friskis & Svettis

Mörka kvällar

Mörker. Disigt och småregn. Ett öde industriområde. Löv som rasslar i vinden. En enslig bro. En Volvo som kör misstänksamt sakta. Kyrkogård. En bil som stannar 10 meter ifrån mig. En joggare som passerar mig på en promenadväg.

Under kvällen har jag kastat mer än en blick över axeln. Fan vad jag hatar att jag blir uppskrämd i min egen stad.

Hurra för mamma!

Grattis mamsen på födelsedagen! HURRA! HURRA!

Du verkade gilla halsbandet som du fick av mig och lillen. Efva Attlings "Homo Sapiens" passade dig perfekt!Go ahead release your fears

När jag var ute på promenad i dag så kom det en låt på radion som jag inte har hört på länge, You Gotta Be. När man har hörlurarna i öronen så hör man ofta saker i låtar som man aldrig har tänkt på tidigare. Några textrader trängde rakt in i mig.

Go ahead release your fears
Stand up and be counted
Don't be ashamed to cry

You gotta be
You gotta be bad, you gotta be bold,you gotta be wiser, you gotta be hard, you gotta be tough, you gotta be stronger
You gotta be cool, you gotta be calm You gotta stay together
All I know, all I know, love will save the day

Des'ree- You Gotta Be


90-tals klubb

Så råkade man då hamna på Stadshuset i går där det var 90-tals kväll. 2Unlimited, Herbie och Pandora spelades bland många andra. Det gick att åldersbestämma folket på dansgolvet utifrån om de kunde sjunga med i låtarna... Röj var det verkligen, fast vi inte fick till äkta 90-tals moves! Det känns som att man aldrig kommer att slippa den här musiken.

Pandora-Trust Me

Något nytt att roa sig med


Bild från www.karaokeparty.com/sv/

Casual friday?

När jag skulle gå iväg med min arbetskompis Peter och dricka förmiddagskaffe i dag mötte vi chefen i korridoren.

-Johanna, Peter! Vi har bestämt på fikat nu att i morgon ska vi vara finklädda! Så nu är det skjorta för killarna och kjol för tjejerna som gäller i morgon, okej? sa hon samtidigt som hon log och skrattade till lite.

-Vaaaa?! sa min arbetskompis.

-Glöm det! sa jag på en gång.

-Vaddå då, sa chefen oförstående.

-Ja, vill du att vi ska ha finfredag kan jag ta på mig lite extra ögonskugga och pynt. Men någon kjol kommer du inte att få se mig i.

Humf. Vad är det för fasoner? Nog för att jag vet att det är många som gillar att piffa till sig lite extra på fredagar, men någon hejd får det vara. När många länder har casual friday så verkar det som att svenskarna hellre har finfredag.

Mejlen som kostar miljoner

E-posten tar allt mer och mer tid från de som har ett kontorsarbete. På Volvo PV bestämde man sig för att satsa på internkommunikation och lät 8000 tjänstemän gå en kurs i hur man ska hantera e-posten internt. Satsningen gick lös på inte mindre än 37 miljoner kronor.

Det låter som mycket pengar, 37 miljoner för att människor ska lära sig hur man ska mejla. Men jag tror att man tjänar på det i det långa loppet, för vem blir glad över mejl som dimper ner i inkorgen som man inte förstår något av?

Varenda dag får jag mejl som jag inte förstår ett skvatt av. Antingen förstår jag inte för att personen som författat mejlet har skrivit väldigt otydligt och utgår från att man redan vet hälften av någon ny rutin. Eller så förstår jag inte för att avsändaren skriver som en kratta och har inte vett att använda punkter, kommateringar och stora bokstäver. Men väldigt ofta får jag mejl på jobbet som jag inte borde ha, informationen i mejlen rör inte mitt arbetsområde. För att vara på "den säkra sidan" så har man adresserad mejlet till 100 personer i stället för till de 20 personer som faktiskt berörs av mejlet. Information overload, blinkar det i min hjärna då.

Det går mycket tid till att läsa mejlen. Tid som man måste ta från något annat som man hade kunnat göra. Det tar tid att förstå mejlen och att förstå om man behöver informationen som är skriven. Det kanske är värt 37 miljoner att lära folk att mejla med eftertanke. Ett långsiktigt tänk för att vårda en viktig kommunikationskanal och skapa effektivitet i arbetet.

Läs mer om Volvo PV:s satsning här.

Annons på Blocket

Fick ett mail med en länk här på förmiddagen. Sängen ska ut.

Saker man bör göra

Då är man där igen-man borde sova. Det är så mycket som man borde göra, som man inte gör. Man borde städa oftare. Man borde ringa sin familj oftare, precis som man borde stanna och prata med gamla bekanta på stan i stället för att bara gå förbi och säga hej i förbifarten. Man borde läsa mer. Man borde motionera mer. Man borde resa så väldigt mycket mer. Man borde sluta (fest)röka och ta det lugnt på helgerna. Man borde bjuda hem kompisar på middag oftare, kompisar som man hämtar med den bil och det körkort som man borde ha.

Ja, det är fan så många saker man borde göra som man inte gör. Vad sitter det i? Vissa saker vill man så gärna göra, men man kommer sig inte för helt enkelt.

Och vilket fult ord borde är förresten.

HumorNi ser killen bakom staketet till vänster som skriker, han som står under killen som knäpper kort? Han jobbade i själva verket som redigerare på Aftonbladet. Sista arbetsdagen på Aftonbladet gjorde han en "kupp" och klippte in sig själv i en bild på Sportbladet. Aftonbladets ledning rasar och säger att handlandet är helt oförlåtligt.

Kom igen, det är ju skitkul! Vem tar skada av en liten harmlös kupp?


Bild från Resumé.se

Midnattstankar

När det är midnatt och man inte kan sova för att man grubblar, vad ska man göra då? Ibland känns det som att livet är som vatten som man försöker hålla i, men man lyckas inte för att det bara rinner förbi. Det går inte att greppa.

Som tidigare så får Eva Cassidy agera stöttepelare i mina grubblerier när jag ligger på soffan och försöker komma fram till något vettigt. Vad är nästa steg?

Nytt mejl i min inkorg

Mittuniversitetet, Antagningsbesked
HÖSTEN 2008 EFTERANTAGNING

Utbildningens namn: Rättsvetenskap, GR, (A), Juridisk översiktskurs, 15hp, Kvällstid, 50%, Normal undervisning, Sundsvall

Antagningsresultat: Antagen

Kommande konserter

Efter att ha avverkat några konserter i vår och i sommar så känner jag mig taggad inför hösten och nya konserter. Än så länge har jag hittat två stycken som jag vill gå på.

Florence Valentin 12 september, Stadshuset (nattklubbsdelen)
Håkan Hellström 12 november, Stadshuset (Spegelsalen)

Inträdet till konserten med Florence Valentin kostar 115 kronor, ett bra och överkomligt pris. Biljetten till Håkan Hellström däremot kostar 345 kronor! Lite väl saftigt om ni frågar mig. När jag var på Winnerbäck/Krunegård/Miss Li /Emil Jensen så kostade det 375 kronor. Då var det desstom cafétält, öltält, skivbutik, korvmojar och en hel scen som hade monterats upp-det var mer som en liten minifestival.

Å andra sidan så är Spegelsalen en helt överlägsen konsertlokal. Det är en mäktig känsla att lyssna på musik bland kristallkronor, guld och röd sammet.

Florence Valentin- Pokerkväll i Vårby GårdFör mer information om konserterna, kika in på Entré Sundsvalls hemsida.

Lite plugg i höst?

När hösten närmar sig med stormsteg så blir jag väldigt sugen på att plugga igen! Men jag skulle aldrig kunna klara av att vara heltidsstudent och behöva vända på exakt varje krona igen. Så förra veckan sökte jag en kvällskurs på Mittuniversitetet. Ansökan skickade jag in sent, så det är bara att vänta att se om man blir antagen på en reservplats. Kursen jag sökte är JÖKEN-Juridisk översiktskurs.

När några arbetskamrater hörde detta i dag undrade de varför? Varför inte, svarade jag tillbaka. Det är aldrig fel med lite allmänbildning och jag har ett oerhört sug efter ny kunskap. Dessutom tror jag att det är bra på ett personligt plan att kunna lite juridik.

När jag pluggade på heltid på Informations- och PR- programmet hade jag inte tid att läsa JÖKEN vid sidan om, det fick räcka med 100% studier och ett extrajobb. Så nu kanske det äntligen är dags för lite rättsvetenskap!

En favorit plockas fram ur gömmorna

Under många år har jag varit svag för Lisa Nilsson. Jag gillar hennes mörka själfulla röst och hennes vackra melankoliska texter. Ibland plockar jag fram en skiva med henne och låter skivan gå på repeat ett par gånger. I dag har det varit en sådan Lisa-dag.

Lisa Nilsson- Himlen Runt Hörnet

Objudna gäster

Hur ofta hamnar man på en 30-års fest som man är inte är bjuden på? Det lyckades jag och några av mina kompisar med i går. Det är inte som när man var 16-17 år och tyckte att det var helt okej att crasha en fest hur som helst, så det krävdes en del övertalning innan vi följde med en av de bjudna gästerna till festen.

Med gitarren och några bärs i beredskap så gick vi trallandes mot festlokalen. Det kändes lite udda att gå över en lägda och sjunga till gitarrkomp i det kolsvarta mörket. Vi måste haft ganska kul på festen eftersom vi blev kvar ett tag. Lite allsång blev det faktiskt. Jag vill alltid ha helg och ha kul!


Kul som sajtan

På väg hem från jobbet i går hittade jag två kompisar på stan. Det blev ingen bowling som jag hade i tanken utan det slutade med hemmagjord pizza, öl och dans hemma hos mig. Och utgång såklart. Två glada prickar var exakt vad jag behövde!


The Cure- Friday I'm In Love

I don't care if monday's blue
Tuesday's grey and wednesday too
Thursday i don't care about you
It's friday i'm in love


Gratisfestival i Sundsvall 29-30 augusti

 

På Norra Berget i Sundsvall så kommer det att anordnas en gratisfestival i slutet av augusti. Festivalen kallas för Norrskrammel och kommer att bjuda på 25 band på två scener och annat smått och gott.

Undra om man kommer att känna sig jättegammal om man går dit? Med tanke på att ingen alkohol är tillåten på festivalområdet, finns det ju anledning att misstänka att det kommer att vara många som är under arton som kommer att besöka festivalen.

 

Men jag tycker att det verkar vara ett roligt arrangemang, så det är bara att hoppas på bra väder den 29-30 augusti. Dessutom så känns det kul att fina Norra berget kan utnyttjas till annat är familjearrangemang.Bild från norrskrammel.se

En ny väckarklocka är nog en idé

Min onsdag fortsatte i samma anda som måndag och tisdag har gått i. När jag slog upp mina ögon i morse var klockan 07.57, vilket är den tid som jag normalt ska vara på plats på jobbet. 07.58 ska jag ha hunnit starta upp min dator, en minut senare hämtar jag kaffe för att klockan 08.00 sitta redo vid datorn och jobba.

Nu fick jag i stället börja med att sms:a chefen och säga att jag skulle utebli från veckomötet som vi har varje onsdagmorgon. När klockan var halv åtta rusade jag mot jobbet med blött hår, utan att ha käkat frukost eller ha få sett på morgonteve.

Ute ösregnade det. Paraplyet höll på att vika sig av alla tunga regndroppar. När jag skulle ta en genväg så kände jag hur mina skor tog in lite vatten. På genvägen var det en enda lersörja och jag fick några läckra bruna fläckar på byxbenet. När jag kom till jobbet såg jag att flexsaldot fylldes på med femtio minusminuter och jag fick huvudvärk när jag sa godmorgon till arbetskamraterna.

Varför är det så långt kvar till helgen? Kom igen torsdag och fredag och var lite snäll mot mig. Jag behöver det just nu.

Skitdag

Skitdag. Skitdag. Skitdag.


När man väl fastnat, kostar det att smaka

För ett tag sedan fick jag för mig att jag skulle beställa en digital-box så att jag kan se på en massa filmkanaler. Den första tiden har jag fått ohyggligt många kanaler, runt trehundra stycken.

Sailing Channel.
Fashion TV.
BBC Food.
Reality TV.
Viasat Golf.

Men allvarligt. Vem tittar på dessa kanaler? Och hur finns det material till att visa program på kanalerna dygnet runt? När jag zappat förbi Fashion TV så är det alltid någon halvdöd brud på en catwalk. Just nu visar Viasat Golf ett jättespännande program som heter Legends of Golf 2006.

En kanal som jag fått på köpet är Travel Channel. Det är lite som knark, man får smaka gratis och när man väl har blivit fast så kostar det dyra pengar att få tag i samma subtans igen. Illa.

Morgon och måndag är en förskräcklig kombination

Väckarklockan ringer, ringer, ringer. Under fyrtio minuter snoozar jag innan jag verkligen måste ta tjuren vid hornen och stiga upp. Hela kroppen värker och skriker ligg kvar i sängen. För att vakna till måste jag chocka igång kroppen med en hyfsat kall dusch. Varför ska man vara så förbannat morgontrött?

Lördag kväll

I väntan på att några kompisar ska droppa in så lyssnar jag den här sköna låten. Samtidigt skrålar det från parken när Backyard babies genrepar på högsta volym.

Hercules and Love Affair - Blind

Musik hela dagen hos grannen

Det är underbart att vakna upp och öppna balkongdörren. Speciellt när något band på granngården röjer låtar som Varmkorv-boogie, Karlsson på Taket och Pippi Långstrump. Är det Backyard babies som genrepar? Eller kanske Takida? Nej, jag tror bestämt att det ska vara familjedag på parken samma dag som de hårda grabbarna ska belägra stället lite senare.

Oj, nu fick jag visst höra en snabb klämkäck version av En Kulen Natt. Och nu sjunger Marie Picasso Winning Streak, följt av This Moment. Det låter rent och snyggt. Men vad gör hon på en familjetillställning?

Behaglig ung dam= Johanna?

Under dagen kallade en tant mig för behaglig. Det är väl det sista jag vill bli kallad! Hellre duktig, trevlig, tillmötesgående, serviceminded...ja-vad som helst. Men inte behaglig. Då är det bättre att bli kallad otrevlig, bitch eller subba. För har någonsin en behaglig människa gjort något intryck på sin omgivning? Blä. Jag avtackar mig från att bli kallad behaglig igen.

Friday on my mind

Efter att ha sovit tolv timmar i natt så är jag ganska så mosig-det är konstigt att för mycket sömn kan göra en avdomnad i kroppen. Men vad gör det när det FREDAG!
 
Kanske blir det lite reggae-musik vid ån på Drakfestivalen i kväll. I morgon blir eventuellt  "balkongfest" hos mig så att vi kan tjyvlyssna lite på Backyard babies och Takida som spelar på Folkets park. 

Ha en bra dag!

Kobra intervjuar Robyn

Det ska bli intressant att strax se en intervju med Robyn på SVT2. Hon är en riktigt star som under tio har har lyckats bygga upp sin säregna musikaliska stil och sin image.

Dags att slå på teven nu.

Robyn-Cobrastyle (från Late Show med David Letterman)

The Embassy

Efter en långfika på stan kommer jag hem och det slår mig att jag måste kolla upp en låt som jag hörde förra veckan. Ibland hör man musik på radio som man vill fånga upp, som den här som spelades på P3 i fredags kl 14.02.

The Embassy- State'08

Tingeling och stråkar

Så har man då sett den omtalade Sex And The City-filmen. När andra började snyfta så försökte jag hålla mig för skratt; filmen var inte gjord för mig tror jag. Lite för plastigt, lite för girly och lite för mycket rosa fluff-feeling. Var teveserien verkligen så? Själv har jag alltid tyckt att tonen varit råare i teveserien än vad jag upplevde att filmen var.

Om teveserien kändes nyskapande och frigörande, så kändes filmen patetiskt traditionell. Och jag kan inte låta bli att haka upp mig på alla varumärken som placeras mitt i bild eller nämns i dialogerna, trots att det är en del av grejen bakom succén.

Nästa gång får det bli en riktig film.

Konsertblöt och helnöjd

Nyss hemkommen sitter jag och kurar ihop mig under en filt så att jag ska bli lite torr. I kväll har jag varit och sett Emil Jensen, Markus Krunegård, Miss Li och Lars Winnerbäck. Under fem timmar har det regnat från och till och jag och Pernilla har haft på oss skitsnygga regnponchos, precis som många andra som var på plats på Bergsåkers fotbollsplan. Publiken var oerhört mixad; allt från tonåringar till människor som var över sextio hade köpt en biljett för 375 kronor.

Markus Krunegård har en behaglig röst och skriver bra svenska texter, låten Ibland Gör Man Rätt, Ibland Gör Man Fel är väldigt skön. Han är definitivt en kille jag ska lyssna mer på, jag har bara lyssnat igenom hans skiva en gång och sedan glömt bort albumet på något sätt. Det var dumt gjort av mig.

Miss Lis konsert var heeelt fantastisk, jag måste se henne fler gånger! Hon är glad, sprudlande, cool, duktig, charmig....ja allt ta mig fan! Hon avslutade med den låt som jag har som ringsignal på mobiltelefonen- Ba Ba Ba. Miss Li sjunger som om hon sjunger för sitt liv-i varje låt- och det är otroligt att hennes röst håller så som hon tar i. Och vilka fantastiska musikanter hon hade med sig, sådan energi och spelglädje kombinerat med musikalisk skicklighet som de hade ser man inte varje dag. Senare på kvällen dök Miss Li upp och sjung duetten Om Du Lämnar Mig Nu med Lasse. Det gick rysningar på hela min kropp! Magiskt.

Winnerbäck var som vanligt stadig som ett berg på scenen-han kan det han gör och känns som en trygg artist. Kvällen till ära fick han under ett mellansnack underkläder uppslängda på scenen och han blev nog faktiskt lite generad. Det tillhör säkert inte vanligheterna. När han sjöng den inledande textraden "jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt" på låten Jag Hugger I Sten så njöt i alla fall jag så mycket man kan göra av en låt.

Vilken bra kväll det har varit, trots regn och kyla! Jag är varm och torr inombords av all bra musik och det är det som räknas.


Miss Li och WinnerbäckMarkus KrunegårdBlöta och glada konsertbesökare

Film, film och åter film

Kvällen är verkligen inrutad med filmer som jag har planerat att se.

18.00 Freedom Writers
20.00 Hoppet
22.00 Freedomland

Soffan, teven och jag i en skön kombination under ett par timmar. Hoppas jag kan hålla ögonen öppna bara.

RSS 2.0