De första bildernaCanon Digital Ixus 960 IS

Nu har jag äntligen köpt en kamera! Efter att ha suttit med lite småångest i dag över inköpet beslutade jag mig till slut för att behålla kameran och rev upp kartongen. Nu är batteriet på laddning och jag väntar ivrigt på att få testa min nya kompis, så förbered er på att det blir fler bilder på bloggen framöver.
Bild från Scandinavian Photo

Smålullig och fundersam

Vad är grejen med att bli vuxen?  Inte blir man något klokare för att man blir vuxen heller, det har jag förstått. Jag, bitter? Nä inte alls. Bara lite småfull och tänkande.

Jag träffade min gamla mellanstadielärare i kväll. Av ren automatik så försökte jag hålla undan cigarettpaketet för henne som jag höll i handen. När jag kom på vad jag gjorde så började jag garva och sa "Ulla, kolla här vad jag gör-försöker gömma ciggpaketet för dig. En gång fröken, alltid fröken-det är tydligt det!" Ulla blev ganska så nöjd och skrattade och sa att jag är vuxen och gör som jag vill eftersom jag inte går i mellanstadiet längre. Hon skulle bara veta att jag och några tjejkompisar rökte på toaletten (!!) vid matsalen när vi gick i femman. Ha.

Nä, man kanske skulle sova. Jag kan göra som jag vill i fyra sköna veckor, sova mitt på dagen och vara vaken hela nättarna om jag känner för det. Men då är man i stället rätt så städad och är hemma på lördagnatt innan klockan ens har slagit två. Det är nästan något slags rekord.

The queen of allsången

Sedan i tisdags har jag väntat på att någon ska lägga ut Miss Lis framträdande från Allsång på Skansen på Youtube. Nu äntligen hittade jag det jag sökte efter.

Tanterna på de främre bänkarna borde ha kissat på sig av den oväntade energin som blåste från scenen.  Jag längtar till augusti då jag får se henne live! Vem kan vara deppig och sur när man hör hennes musik och ser hennes genuina glädje? Hela Miss Li är som en vitamin-och glädjeinjektion. Titta och njut!

Miss Li- Oh Boy (Allsång på Skansen 24 juni 2008)

Skönt sound med Those Dancing Days

Tidigare i våras introducerade en arbetskompis en låt med Those Dancing Days för mig som jag skarpt gillade. Nu såg jag precis en video med samma grupp, med en annan låt.

Efter att ha googlat lite på gruppen inser jag att Those Dancing Days är en grupp bestående av tjejer som kommer från Nacka, Stockholm. För ett par veckor sedan spelade de på Hultsfredsfestivalen och förra året blev de signade av ett skivbolag och släppte en EP. Det här är en grupp som jag ska hålla utkik efter och förhoppningsvis kommer det snart en fullängdsskiva.

Those Dancing Days- Run Run

En usling tror på sommarvärme

I dag är det sista arbetsdagen innan semestern och jag är hemma i soffan-precis som i går. Det känns verkligen inte kul, men vad ska man göra när man har kramper i magen och knappt kan stå/sova/äta. Men jag känner mig som ett kräk, en usling som inte är på jobbet.

Jaja. Nu är jag ledig i fyra veckor i alla fall. Badtemperaturen i havet här i Sundsvall verkar ligga på 11-12 grader och vindarna blåser kallt ute. Men på söndag kommer det att vända, det är jag säker på. Då blir det sol och värme.

Koop-Summer Sun

Tre arbetsdagar kvar till semester


Öland ifjol.

Äta, spy, rapa, bajsa, sova, äta

För andra gången har jag i dag träffat lilla Olle, som fyllde två veckor i går. Efter att han hade ätit, spytt, rapat och bajsat (i den ordningen) så fick jag hålla i honom ett tag och mysa lite. En stund i alla fall. Efter ett tag så började han att skrika och jag lämnade raskt över honom till hans mamma som fick sätta sig och amma igen. Sen fick Olles pappa honom att rapa och spy lite. Sedan var det dags för blöjbyte igen. Tänk hur det är med små barn.

Trött, tröttare, Johanna

Efter en rolig och trång helg i Umeå känner jag mig alldeles ledbryten. Dagen på jobbet har varit en kamp mot klockan och när jag kom hem slängde jag mig i soffan och slocknade i tre timmar. Trots det så är jag fortfarande alldeles slut. När man åker bort några stycken över en helg har det en tendens att bli alldeles för lite sömn och måndagarna brukar vara ett helvete. På jobbet var det avslagen stämning i dag, så det var fler trötta och vissna själar där. Nu blir det ryggläge igen.

Fyra arbetsdagar kvar till semester.

Sol ute, sol inne, sol i sinne

Om någon undrar vart min header på min blogg tagit vägen, så kan jag bara rycka på axlarna lite förtvivlat och svara; jag vet inte. Bloggen får se tom och ful ut över midsommar så löser jag det till veckan.

Nu har jag tvättat och packat lite inför midsommarhelgen, som enligt min tradition spenderas i Umeå. I år tangerar vi rekordet och blir lika många personer som åker uppåt som första året vi åkte-det trodde jag aldrig skulle hända. Det kommer att bli trångt och härligt i stugan som vi har hyrt. Och min packning måste fanimej slå något slags rekord. Den som yppar ett ord om min packning när jag ska packa in mig i stugan kommer att få på moppo, eftersom jag har med mig TRE picknickfiltar som är avsedda för helgens göromål.

Nu ser jag fram mot picknick, brännboll, grillning, djuuupa samtal på nattkvisten, utgång och dans på midsommardagen, lite karaoke, sol, bad, skitsnack och annat kul.

Trevlig midsommar.

En eldsjäl som inspirerar

Har ni hört talas om Glada Hudik-teatern? Det är ett gäng normalstörda utvecklingsstörda som drar fulla salonger med en musikal om Elvis.

Under gårdagen fick jag under arbetstid chansen att lyssna till Pär Johansson som är producent, manusförfattare och regissör till föreställningen Elvis som numera är en mångmiljon-verksamhet. Han är även personen som står bakom succén Glada Hudik-teatern och den som drog igång allt 1996. Innan hans föreläsning kände jag mig jobbmässigt så långt nere på botten som man kan göra, när jag gick därifrån var jag så uppfylld och glad så jag kunde ha klarat vad som helst.

En mer vettig och levnadsglad människa än Pär Johansson kan knappast finnas. Efter en timme hade det kommit skratt i mängder, en del gråt och en hel del efteränksamhet om vad som egentligen är viktigt i livet. En sak är säker-får jag chansen att se Glada Hudik-teaterns föreställning så ska jag verkligen gå!Pär Johansson
Foto från Glada Hudik-teatern

Ytterligare en överfallsvåldtäkt i Sundsvall

De senaste fyra, fem veckorna har det vid fem tillfällen skett försök till våldtäkt/våldtäkt i Sundsvall. Det senaste nu i helgen. Fruktansvärt obehagligt. Förra helgen blev en tjej ursinnig och skallade mannen som hoppade på henne, i ansiktet. Så önskar man att alla tjejer skulle reagera om de någonsin skulle råka ut för någon rubbad människa. Men alla reagear inte på samma sätt när de utsätts för yttre hot.

Själv vill jag inte längre gå hem från krogen på helgerna, trots att det är ljust nu på sommaren och en väldigt kort bit att gå. Och jag fullkomligt hatar att jag ska behöva känna rädsla för andra människor, att jag så fort jag hör ett ljud på väg hem på kvällen hoppar till och att jag går med vassa nycklar redo i min hand.

Mina tankar går till tjejen som blev överfallen nu i helgen. Ett vidrigt brott har begåtts och jag hoppas verkligen att polisen får bra tips från allmänheten så att idioten till våldtäktsman blir dömd.

Sverigedemokrater i riksdagen-nej tack!

I Sverige råder det demokrati. Många är dem som har kämpat för alla människor ska betraktas som lika mycket värda, både i Sverige och i övriga världen. Det finns fortfarande många länder där det inte existerar demokrati och på några ställen i världen försöker man utrota folkslag. Men i Sverige har vi demokrati och en grundsyn som säger att alla människor ska vara lika mycket värda.

Men sen finns några människor i Sverige som inte gillar andra människor. Sådana som sverigedemokraterna. Och jag blir så jävla förbannad. Dessutom får jag ont i magen när jag ser dagens Sifo-undersökning som presenteras av SvD. Undersökningen visar att Sverigedemokraterna faktiskt har en möjlighet att ta sig in i riksdagen 2010. Hur är det möjligt?

Nedanstående är ett utdrag från sverigedemokraternas hemsida.

Ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning. Därför förespråkar sverigedemokraterna en restriktiv invandringspolitik, liksom att samhället på alla sätt ska uppmuntra en ökad återvandring. Dagens situation med kulturellt främmande enklaver i de flesta städer är inte hållbar.

Medmänskligheten verkar vara som bortblåst. Vill man verkligen skicka tillbaka flyktingar till sina hemländer där de riskerar att bli torterade, förföljda och ha en livskvalitet som vi inte ens i våra mardrömmar kan föreställa oss? Sverigedemokraterna är ett nationalistiskt parti som vill att Sverige ska ha en homogen befolkning för att kunna skapa en samhälle som är fredligt. Frågan är väl bara om alla blonda blåögda människor är så lika varandra? Så vitt jag vet så är mina rågblonda vänner väldig olika mig, men vi har lärt oss att respektera varandras olikheter.

Dessutom accepterar sverigedemokraterna inte homosexualitet, antyder att skilsmässa är något dåligt, att kvinnan ska vara hemma med barnen, motsätter sig adoption från utlandet och vill begränsa aborterna.

Hur vore det om sverigedemokraterna kunde assimelera sig till det mångkulturellla moderna samhället, i stället för att säga att de vill rensa bort folk som de inte gillar?

Bokmalen kryper fram mot sommaren

Fast jag har varit gräsligt trött två kvällar i rad har jag varit ordentligt tjurskallig och legat och läst, i stället för att lägga ner boken och släcka lampan.

Det är boken Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson som får mig att bara vilja vara hemma och läsa. I går morse ville jag knappt gå på jobbet för att jag då inte skulle få läsa på flera timmar. Dessutom blev jag medsläpad på grillkväll fast jag sa att jag ville vara hemma och sova (en liten lögn som jag trodde skulle göra att jag fick vara hemma och läsa i stället för att umgås med folk). Under grillkvällen i går fick jag aska/glöd i ögat och det smärtade till ordentligt. Trots detta var jag "tvungen" att spärra upp ögonen och läsa en timme när jag kom hem.

De två andra böckerna i Milleniumtrilogin är redan beställda. Varför skulle jag fega när jag lade första beställningen?

Nu ska jag ta mig ett långt härligt lördagsbad. Med mig i badet kommer jag självklart ha med mig Lisbeth Salander, Mikael Blomkvist och den Vangerska släkten.

Dagens chock

Denna torsdag slängde en insikt rakt in i skallen på mig: det är bara två veckor -10 arbetsdagar- kvar innan det är dags för årets semester!

Emil 4 år och Johanna 26 år leker


Emil
: Brrrrrruuuum...nu kör jag här och parkerar här borta i garaget.

Johanna: Brum, brum! Tut tut! Akta vi inte krockar. Nu kör jag här i diket.

Emil: Hej kompis! Ska du med och handla?

Johanna: Vad ska du handla?

Emil: Jag ska till godisaffären och till leksaksaffären.

Johanna: Jag ska handla en tidning. Vill du ha en?

Emil: Nä, tok-Johanna. Jag vill ha en bil i så fall.

Johanna: Okej. Jag åker och handlar en bil. BRRRRUUUM brum!

Emil: BRRRRRRRUUM! Tut tut! Jag åker upp på berget! Hejdå kompis!


Bild från BR-Leksaker

Franskt gung

När jag och mamma höll på att ordna inför brorsans student i dag, så kom en låt på radion som gjorde att jag skruvade upp volymen ordentligt. Mitt i all stress började vi vicka på höfterna där i köket till musiken, jag med jordgubbar i händerna och mamma med porslin i famnen. Lyssna på låten ni med och skaka lite i köket, vardagsrummet eller vart ni än befinner er.

Sébastien Tellier-Divine

Olle-ett dygn "gammal"


Grattis Emma och Patrik till lilla Olle! Det ska bli väldigt kul att få träffa den lille, jag längtar så!

Grillning, skratt och jordgubbar

Grillning och tjejkväll i går och en sväng på Oscar's resulterarade i att jag vaknade med tungan i gommen i morse. Med ett smackande ljud lade jag tungan tillrätta där den hör hemma och fuktade min strupe med lite vatten. Det var verkligen en otroligt bra dag i går, hela dagen träffade jag härliga människor som var på bra humör. Jag skrattade och log från det ögonblick som jag klev in i bilen på väg till grillningen tills dess att jag gick hem runt halvfyra-snåret.

Men med alldeles för många rökta cigg och eventuellt en öl för mycket under gårdagen, så har jag fått straffa lite i dag med mosigt huvud och trötta ögon. Tur att jag hade köpt hem jordgubbar, som jag kunnat frossa i under dagen.


Malaysia någon?

Slösurfandet i går kväll ledde till att jag hamnade på en massa res-sajter. Och sedan dess har jag inte kunnat tänka på något annat än att jag vill boka en resa till Malaysia och åka iväg i oktober-november. Indcen Resor har några lockande förslag. Paketet Langkawi Island och Kuala Lumpur låter väldigt nice, först tio nätter på Langkawi Island och sen två nätter i Kuala Lumpur.

Jag vill åka! Jag har till och med drömt om det här i natt... så nu måste jag ragga ressällskap. Någon som känner för att resa lite?

Ändrade resplanerTylösand har ratats inför sommarsemestern. I stället gav jag förslag på en annan resa som alla verkar bli väldigt nöjda med. Först åker vi till Eckerö på Åland i fem nätter där vi fick tag på en husvagn på en camping som vi får hyra till ett bra pris. Där blir vi i fem nätter bland klippor, hav och båtar. Sand mellan tårna kommer vi dessutom garanterat att få. Sen åker vi till Tallin en sväng. Allt till det facila priset av knappt 850 kronor per person. Jag känner mig mycket nöjd!

What to do?

Ända sedan förra årets semester-vecka på Öland har det legat outtalat i luften att det blir en bilresa med ungefär samma sällskap i år igen. Nu pratas det friskt om semestern som komma skall och resmålet i år verkar bli Tylösand.

Men jag är velig inför semestertrippen trots att jag sett fram mot en resa hela året. Orkar jag tälta, orkar jag med tre grabbars hjärtliga jargong, orkar jag sova i sovsäck, orkar jag åka 87 mil i en bil (enkel resa), orkar jag hålla på att mickla med resväska i en trång bil och ett trångt tält?

Jag måste fundera.Bild från Wikipedia

Min mamma storfiskar'n

Indalsälven innehåller inte bara ädla fiskar fick min mamma erfara i helgen. Helgens fångst blev en gammgädda som vägde runt 10-12 kilo och var en meter lång. Personen som håller i gäddan på bilden är 1,80 lång. Bra jobbat mamsen, hoppas du får en öring nästa gång i stället...!


Intressant helg

Det som händer på båten stannar på båten.

Jojo, uttrycket har använts flitigt i helgen. Och när man sagt en sak tillräckligt många gånger så har det en tendens att kännas som sanning. Så jag låter helgens händelser passera förbi helt enkelt.

Dags att krypa upp i soffan och titta på romantisk komedi. Näsdukarna ligger redo på bordet.

RSS 2.0