En surrig hockeykväll

Kvällen har tillbringats i EON Arena där det har spelats match mellan Timrå och Luleå. En kul match med bra sällskap, för mitt sällskap var lika surrig och oförstående av hockeyns regler som jag! Gubbarna runtomkring måste ha funderat vad vi gjorde där. Men vi klappade händerna och hejade på ett lag i alla fall så något måste vi ha gjort rätt. Jag ska gå på några fler matcher denna säsong, det är roligt med stämningen i hallen.


Mufflonfår och regnbågstofflor

Snart tisdag och jag har inte bloggat sen i fredags. Man skulle kunna tro att jag har haft fullt upp i helgen, men så är inte fallet. Tvärtom så har det varit bland den lugnaste helgen på väldigt, väldigt länge.

I lördags besökte jag Må Bra-mässan och jag måste säga att den var en besvikelse. Jag som hade förväntat mig ett inspirerande besök möttes av en massa utställare från exempelvis Reumatikerförbundet, Cancerfonden och Landstinget. Hur peppad och taggad blir man av det? Inte alls! Att jag dessutom såg hiskligt massa Foppa-tofflor i regnbågens alla färger gjorde inte det hela bättre direkt.

Annars har jag inte gjort så mycket. I kväll har jag börjat att läsa på körkortsteorin och bland annat lärt mig följande.

Du är skyldig att kontakta Polisen om du kört på björn, varg, lo, älg, hjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår eller örn.


What?? Mufflonfår?

Mufflonfår, de måste vara så otroligt vanligt förekommande på vägarna så att de måste nämnas bland de vanligaste vilda djuren som man kan köra på. Men det är klart, det finns ju runt 60 stycken i Sverige så man vet ju aldrig.


Mufflonfår-lever som vilddjur och springer säkert ut framför bilar

Bild från Wikipedia

Musik, musik

Lasagnen står i ugnen och till det ska jag ta mig ett glas vin. Ytterligare en underbar fredag, så mer musik till folket! Vrid upp volymen och lyssna.

Parken-Jag Har Varit Vilsen, Lisa

Första steget

Fy fan. I dag har jag gjort något som jag har gruvat mig för länge. Till och från har jag haft mardrömmar om det över åren, men nu var det dags att ta tjuren vid hornen.

Med skakiga ben och ont i magen så besökte jag i dag en körskola. Visst-jag har tjatat om det länge att "nu är det dags". Men nu är det verkligen det, nu kommer jag inte undan längre. Sex stycken körlektioner är inbokade så nu finns det ingen återvändo. *gulp* Om jag känner mig nervös redan när jag bokar körlektioner, hur ska jag då känna mig inför första körtillfället?

Iiiiiiiih! Aaaaaaah!

Ångest. Fruktansvärd ångest. Det osar ut genom öronen, sipprar genom porerna och skakar om psyket. Varför måste det kännas så här jobbigt? Jag vill ju bara ha ett litet körkort. Men det är bara att plåga sig själv tills det känns bra. Men det här är inte den roligaste utmaningen som jag har ställts inför direkt.

Fortsättning följer.

Morgondagens middag

I morgon ska jag prova att köpa med mig mat från Body In Motion. Mmm, när jag läser menyn och tittar vilka fruktjuicer de har så kan man inte annat än att se fram emot morgondagens middag.

Läs mer på bodyinmotion.se



Don efter person?

Nu ska jag krypa till sängs med en pocket jag fick förra veckan; Jaktsäsong. Boken är skriven av Mats Strandberg och handlar om en singeltjejs sökande efter den stora kärleken. Kan den här boken vara något för mig? Antingen kommer jag le igenkännande när jag läser den eller så blir jag förbannad, skulle jag tro.


Dunka dunka

Den här låten tillhör inte den sortens musiken som jag brukar lyssna på, men på något vis har den satt sig. Och låten Just Dance är ju bra, eller hur?

Nu kommer säkert någon tänka "den där låten har de redan spelat sönder på Rix FM/Mix Megapol/någon jobbig reklamkanal". Men det vet inte jag i så fall som vanligt, jag vet bara att P3 inte spelar sönder musik.

Lady Gaga, Colby O'Donis, Akon - Just Dance

Folk växer upp

Inte nog med att några av mina vänner fått barn/väntar barn; nu börjar de köpa hus också! Jisses. Det är så kul, för alla verkar vara så glada över det och det förstår jag! Alla tecken på att man börjar bli vuxen finns runtomkring mig, men jag vägrar nästan inse att vuxenlivet faktiskt är bakom knuten.

Annars har måndagen varit som måndagar är mest, trist och grå och i det närmaste en pina. Jag höll fan på att trilla av spinningcykeln i dag av yrsel, det kändes inte alls så bra som det brukar göra. På jobbet har det varit mycket att göra och jag känner mig less på att prata så mycket i telefon som jag har gjort under dagen. Det är fruktansvärt vad trött jag är på min egen röst och mina förklaringar som jag använder för att få människor att förstå pensioner. Och man upphör aldrig att förvånas hur lite människor känner till om hur samhället fungerar, ibland funderar man hur de har klarat sig i vardagen i 60 år när de knappt vet vad ordet skatt innebär.

Jaja. Snart är det tisdag och sen rullar veckan på i samma fart igen. Men jag känner att jag skulle behöva något kul att se fram emot, just nu känns det bara som att det är jobb jobb jobb fram till nyår.

Indiskt på en söndag



I dag var jag på Tandoori House och åt en god middag. Måltiden inleddes såklart med ett vitlöksbröd, lasuni nan. Mums! Dagen har varit en riktigt uppförsbacke, men jag får skylla mig själv som drack Bacardi Apple+Ramlösa på förfesten i går. Jag borde veta bättre än att dricka sprit, min kropp tål det inte och jag blir extremt dålig dagen efter. Nu får det lov att dröja länge tills nästa gång jag dricker något alkolhaltigt, min kropp känns helt paj.

Nu är det bara att ladda inför en ny vecka, den inleds med måndags-spinning i morgon. Jag läängtar! Men det verkar vara svårt att få med sig något sällskap, det vore faktiskt kul om man hade någon att gå dit med. Någon som känner sig manad?

Lördagsaktiviteter

Efter två dagar med arbetskollegor så är det skönt att vara hemma. Vi har pratat och konfererat massvis och det känns lite spännande  för det verkar som att det är stora organisationsförändringar på gång på jobbet. I går kväll slocknade jag i soffan vid sex och sen sov jag i stort sett oavbrutet till halv tio i morse!

Nu väntar en promenad i solen, sen ska det städas *suck*. Det här med städning är inte min grej, det är ju så otroligt tråååkigt. Kvällen är ännu oplanerad men det känns som att jag behöver en lugn kväll, men jag kanske ändrar mig framåt kvällen.

Fridfull miljö vid Österströms herrgård



Minimalt packat och klart

Förmodligen så har jag precis gjort den mest effektiva och komprimerade packningen någonsin. För att vara mig alltså. En liten, liten ryggsäck rymmer allt som jag ska ha med mig till Österström över natten i morgon när jag ska dit med jobbet på planeringsdagar. Vad vuxen jag börjar bli som tänker praktiskt när jag packar!

När jag kommer hem från Österström är det fredag kväll och en skön helg väntar. Lovely.

Begraver mig under täcket

Huvudvärk.
Värk i ryggen.
Ont i nacken.
Feber.
Frossa.

Åh, välkommen kära höstvirus. Så jag har längtat efter dig! Det är verkligen så skönt att känna sig hängig och helt lost i huvudet. Ännu bättre kommer det säkert att kännas om man får en karensdag så man får lite mindre lön den 25:e. För att inte tala om hur ROLIGT det är att sjukanmäla sig och berätta för sina kollegor och sin chef att avdelningen blir en man kort.

Den som kommer på ett botemedel mot hederliga förkylningsvirus ska jag älska för evigt. Än så länge så har värktabletter räddat mig och jag har suttit framför datorn på jobbet och härdat i dag.

Jag fortsätter att knapra mina blåbärstabletter som jag fick av en kompis och mina veggie-tabletter, för någon gång måste väl mitt immunförsvar bli bättre.





(Klicka på bilderna för att läsa mer om kosttillskotten.)

Oväntad kombination

När spinningen är som bäst så är det ultraviolett ljus i lokalen, svetten lackar, musiken pumpar på hög volym och man gör allt för att sega sig igenom en tuung låt. Man sliter, trampar, drar och det känns som att man håller på att gå sönder.

Men iiiih...faaaan man kämpar så förbannat till musiken och försöker hålla takten med pedalerna för det är ju så mycket roligare att trampa till beatet. Speciellt när alla spinningdeltagare trampar i samma takt. Imperiets låt CC Cowboys är en grym fighterlåt i sega backar och har blivit en favorit på måndagspasset! Vem trodde att man kunde spinna till Imperiets skrammel?

Imperiet- CC Cowboys

The Ting Tings- That's Not My Name



Lyssna på låten That's Not My Name genom att klicka på bilden. (Går tyvärr inte att lägga in youtube-klippet här).

Visst känns låten som ett märkligt och lyckat hopkok? En tjejröst med aningen desperation och en massa jävlar-anamma, en catchy låt och några stämmor i bakgrunden. I like.

Bild från thetingtings.com

Pulsklocka-lite onödigt men kul

När klockan var tre så fick jag ett infall och knatade ner på Clas Ohlson för att kika på lite allt möjligt. Med mig hem fick jag bland annat en gelésadel (för att slippa spinningrumpa) och en pulsklocka med pedometer. Pulsmätaren kostade lite mer än vad jag hade tänkt lägga ut. Men jag tröstar mig med att mina promenader kommer att bli mycket roligare när jag kan ha koll på hur många kilometer jag går i timmen, hur många steg jag har tagit, hur många kalorier jag har förbrukat och såklart vilken puls jag har.

Efter att ha läst instruktionsmanualen till pulsklockan och knappat mig fram och tillbaka under en timme så börjar jag så smått förstå hur den fungerar. Det är helt sjukt hur mycket den klarar av! Den kommer bland annat att registrera mina prestationer vecka för vecka så man kan se om man har gjort några framsteg.

Ett litet onödigt inköp kanske, men just nu gör jag (nästan) allt för att sporra mig själv. Nu längtar jag efter att få testa mitt nya inköp ordentligt i veckan!


Bild från Clas Ohlsson

Dags för dumma saker


Alkohol tillkommer.

Det är lördag och Helena har bjudit in till "slattfest". Det innebär att hon vill ha hjälp med att dricka upp sprit innan flyttlasset går ner till Stockholm. Livsfarligt. En och annan whiskey slinker nog ner.

Just nu känner jag mig rätt mör efter en ordentlig långpromenad, men det ordnar nog upp sig efter lite käk och en dusch. Efter tre vita veckor är nog risken för bakfylla i morgon överhängande.

Läsning och vila

 

Äntligen har jag krypit ner i soffan under en varm och skön filt och kan vara själv i lugn och ro. Som jag längtat efter den här stunden under dagen (i går med för den delen)! När jag kom till jobbet i morse så fick jag på en gång en kommentar att jag såg arg ut och det kändes ju som en bra start på dagen *not*. Men faktum är att jag vaknade på helt fel sida i morse och det kändes som att jag var sjuk. Men när jag kollade min temp så visade det sig att jag hade en alldeles excellent temperatur på 36,7 grader som är min normala kroppsvärme.

Som ni förstår har det varit fel på allt och alla i dag enligt mig. Kropp och själ är alldeles urlakad efter veckan, trots att jag sovit väldigt mycket och skött mig i övrigt. Det gör mig lite sur. Dessutom käkar jag vitaminer så att jag inte ska känna mig så här trött! Men det verkar inte hjälpa.

Nu tror jag att jag ligger kvar under filten resten av helgen. Åtminstone för i kväll. Boken Lyckans Hjul av Kajsa Ingemarsson ska läsas ut och tidningarna Amelia och iFORM ska bläddras igenom. Det är få saker som är så avslappnande som läsning.

Misslyckad dag?

Efter 17 dagar utan en enda rökt cigarett så bestämde jag mig i dag för att ta en pinne. Många skulle nog hävda att jag är dålig som inte klarar av att sluta röka. Själv hävdar jag att jag bara håller på att trappa ner med ciggen. Det bästa med nedtrappningen är att jag får lite bättre flås utan ciggen. Eller beror det på spinningen?

Nu är det dags att packa ner träningskläder och sen blir det sängen.

Mums, vilket bröd!

Eftersom jag glömde min kamera hemma i helgen när jag var i Gräftåvallen så kan jag inte visa er några vackra vyer över fjällen. Inte heller kan jag visa er hur många knallröda flugsvampar som det finns i skogen runt knuten vid stugan. Framför allt kan jag inte visa er vilka coola djur kräftor är och hur jag för första gången gav mig på att försöka äta de stora havsinsekterna.

Därför får ni i stället bilder på mitt nybakta bröd som jag slängt ihop i mitt kök i kväll, efter ett recept-tips från en arbetskompis. Brödet som kallas Hurtbulle (för att det går snabbt att göra och är relativt nyttigt) rekommenderas verkligen! Nästa gång ska jag halvera mängden honung och kanske slänga i lite solroskärnor. Och det sägs att brödet blir lika bra på dinkelmjöl men typiskt nog var det slut på affären just i dag när jag skulle ha det. Brödet blir saftigt och gott, mycket tack vare de krossade linfröna.



Hurtbulle
2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl (jag tog fibervetemjöl)
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt (här tog jag 2 msk i stället)
russin (uteslöt jag helt och hållet)

Blanda alla torra ingredienser. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt. Smörj en avlång bakform som rymmer ungefär 1 1/2 liter och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka en timme. Låt brödet svalna under en duk.

Den bästa Big Brother-säsongen



Jag skrattar fortfarande.

Helg i Gräftån

Här blir det tyst ett par dagar eftersom jag tillbringar helgen i Gräftåvallen. Ha en skön helg.

Trött och utan nikotin

Nu är jag heeelt slut. Det har varit rätt mycket att göra på jobbet och kroppen är helt utmattad efter spinningen.

Och jag har inte rökt en cigarett på 10 dagar. Förmodligen så är jag mer beroende än vad jag trott (surprise anyone?). Om man drömmer om att det regnar cigaretter från himlen så känner nog kroppen att den saknar helg-nikotinet.  Dessutom kommer jag på mig själv lite då och då att dra in lite extra "luft" när jag passerar någon som röker. Det är ett sjukt beteende.

Så länge som jag inte dricker en droppe alkohol så är det inget problem att vara utan giftpinnarna. Frågan är hur det kommer att gå den dag som jag tar ett glas vin. Men nu ser jag fram mot en lugnt och hälsosam helg i Gräftåvallen med lite bärplockning och massor av frisk luft!

Surt sa räven och gick vidare

Med andan i halsen och i sista minuten (som vanligt) så jäktade jag in på Mittuniversitet i kväll för att med stor entusiasm gå på kursstarten för kvällskursen Jöken. Men när jag väl kom fram till sal M102 möttes jag av en vit lapp på dörren.

Juridisk översiktskurs inställd 080901 p.g.a. sjukdom

Ibland när det inte går riktigt som jag har tänkt mig hör jag ett mmmeeeep-ljud i huvudet och jag surnar till ordentligt. Hela min kvällsplanering sprack! Jag som hade skippat andra saker för att gå på föreläsningen och det kändes dessutom som att jag hade släpat mig till skolan i onödan. Väldigt irriterande.

Men någonting hände i mitt huvud. I stället för att vara sur över att jag hade gått till skolan i onödan så kände jag att det var tur att jag hade tagit mig utanför dörren i den sköna höstkvällen. Och att jag nu helt plötsligt hade en helt oplanerad kväll framför mig. Så jag gick hem och vände och tog på mig mina nya super-skor och musik i öronen och gjorde alla småflugor ute sällskap. Lovely.

På föreläsning

I kväll är det dags för kursstart, om 50 minuter börjar föreläsningen. Dags att plocka ihop mig själv och bege mig mot skolan!

RSS 2.0