Först dop, sen fotokurs

På måndag börjar fotokursen som jag anmält mig till. Igår ringde de från Folkuniversitetet och meddelade tid och plats. Lite nervöst är det men framförallt känns det otroligt kul att jag äntligen äntligen ska göra det som jag pratat om i flera år. Så nu hoppas jag på en bra lärare och ett gäng sköna kurskamrater!

Men innan måndag så är det dags för helg och jag ska på dop igen, den här gången för lilla söta Tello. Så här såg det ut ett par dagar innan han bestämde sig för att det var dags att säga hej till omvärlden.
Lyser upp utanför fönstret

Tio kronor för en fackla i bambu! Ibland fyndar man ordentligt som jag gjorde idag och då känner man sig så nöjd med sitt inköp. Facklan kommer verkligen att höja mysfaktorn mörka kvällar när den tänds på balkongen. Det kommer säkert att gå åt en hel del lampolja i höst...ljusoman som jag är.
Hoppas på sol

Det ösregnar och är alldeles grått ute idag. Idag ska jag på dop. Det är bara att hoppas på att det slutar komma vatten från himlen framåt eftermiddagen. Lite sol gör det hela lite bättre.


Röda runda rönnbär

Utanför mitt jobb så lyser rönnarna röda av massa bär redan. Eftersom någon redan hade varit och rivit ner en kvist från trädet så passade jag på att ta med mig kvisten hem för en liten fotosession...Full av bus

Det här är en riktig cooling som har charmat mig totalt!Härliga skog (men lite rädd för björn)

Jag fortsätter att mata på med foton från förra veckan.

Nu ska även ni med Internet Explorer kunna se de foton som är i stående format (jag har åtgärdat de två senaste inläggen också). Men jag tycker ändå att ni som använder Explorer ska testa en annan webbläsare som klarar lite mer. Prova Firefox.


Följ min blogg med bloglovin

Berg & dal


Fem år och sprallig

Här är den sköna lilla femåringen som jag fick förmånen att umgås med i några dagar under veckan som var. Efter ett tag märkte han att jag gillade att fota och ställde sig gärna framför kameran. Dessutom blev han en riktig hejare på vilka foton jag skulle radera från minneskortet i kameran; ta bort det där kortet Johanna, det där kortet är suddigt, det där är fult...det där är konstigt. På dessa bilder ser han väldigt sammanbiten ut eftersom det började regna precis när han hade plockat upp prästkragen som han skulle visa för mig och kameran.
Sensommar

Här får ni se några av de femhundra foton som jag tagit denna vecka. Jag har en förkärlek för det vackra vippiga röda gräset och det var ju ett plus i kanten att det gjorde sig bra på bild.


På väg hem


Nu sitter jag och bus-Viking på tåget på väg hem.

Fiske och grillning


Sista dagen på semestern fiskar jag. Lunchen består av korv med bröd (sojakorv för mig såklart) och svartvinbärssaft.

Fjällsällskapet


Efter lite blåbärsplockning och ett gäng myggbett så var det skönt att sitta på altanen.

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen

Nu ska jag snart bege mig mot Oviksfjällen för ett par stillsamma dagar. Det kommer några mobilbloggningar här i veckan med gryniga bilder...var så säker.


Omväxling förnöjer?

Dagen började med sol och blå himmel igår. Den slutade med åska, regn, hagel och svarta moln. Förtvivlat försökte jag fånga regnstänken som slog ner ute på mitt balkongräcke...
Salta stänk

Strandhäng


Solar och badar idag också. Det är vågigt och varmt i vattnet. Skönt!

Vit orkidé

Orkidén som jag köpte förra veckan är så otroligt vacker och jag kan inte se mig less på den. Många vita blommor på de två stänglarna gör att det blir en snygg kontrast mot fönstret och mörkret som är utanför.
Två dagar på beachen

Det har varit två lata dagar på stranden. Igår var det Bergafjärden som var platsen för mig och mina och soltörstande kompisar och idag bar det av till Bänkåsviken.  Det är härligt när man kan ligga ett helt gäng på stranden, det är socialt och trevligt och man blir aldrig uttråkad. Nu får man desssutom vara barn igen och bygga sandkakor med sina kompisars barn!

När vi kom till Bänkåsviken i morse strax efter tio så var det en rejäl dimma som kom in från havet och jag önskade att jag hade haft med mig min systemkamera. Det hade kunnat bli grymma bilder om man hade orkat anstränga sig lite! I stället tryckte jag av några snabba trötta foton med kompaktkameran som låg nerslängd i badväskan bland allt krafs som jag släpar med mig. Dimman lättade något under dagen men det var lite soldis/dimma hela dagen. Det var häftigt och vackert väder med det mjölkvita som svepte in över stranden samtidigt som solen sken.


Gårdagen på Berga fångad med mobilkameranDimman i morse på Bänkåsviken

God middag, gott vin och härligt s

22a1301d688a0911512745e2912969a1.png

 

God middag, gott vin och härligt sällskap på en uteservering. En bra onsdagkväll som just har börjat. Skål!

 


Världens bästa frukost

Dagen började med en lyxfrukost; röda härligt mogna jordgubbar. Man borde alltid kunna äta färska jordgubbar med mjölk till frukost.

Nu ska jag ge mig på att tillverka en reflexskärm som SebbeSula tipsat om. Man kan ju alltid testa och se om det blir bra...


Augustinatt

Ibland önskar man att man hade ett superbra objektiv och ett rejält stativ till kameran. För en halvtimme sedan var det en sådan stund, när jag såg utsikten från min balkong.

Ett lysande orange klot till måne som såg ut att glöda! En snygg kontrast mot den kolsvarta augustinatten. Efter några försök att fånga månen så blev dessa två de bästa bilderna och de är långtifrån bra. Den hemska skakningsoskärpan som blir när det är lååång slutartid skulle avhjälpas med ett stativ.

Ett stativ och ett teleobjektiv får nog bli min nästa investering till kameran. Och ett par närbildlinser kanske. Någon gång i framtiden...Testar att mobilblogga från min ba

7d354dd4b7124bc850ba306a0313ee90.png

Testar att mobilblogga från min balkong.


Hemma och pysslar

Då är det halvtid på semestern och två veckor har gått och två veckor återstår. Här har det varit dåligt med uppdatering men det blir lätt så när man har semester och umgås med folk mest hela tiden. Jag ska ladda ur mina kameror och visa några bilder lite senare.

Men nu ska jag dricka lite kaffe och käka en frukostmacka. Sedan ska mina nya gardiner hängas upp. Just nu känns det väldigt skönt att jag putsade fönstren klockan ett inatt... Idag blir det en hemma-dag, det känns skönt.

RSS 2.0