Ljustält à la Johanna

I november när jag efterlyste hjälp fick jag tips av en kompis om vilken typ av fotografering man kan ägna sig åt under mörka vinterkvällar; produktfoto. Eftersom jag aldrig tidigare har testat att fota i ett riktigt ljustält så visste jag inte om jag skulle gå igång på att fota prylar i ett vitt dyrt tält. Därför fick jag även en länk om hur man bygger ett eget "ljustält" och det kändes som att det helt klart var värt att testa denna budgetvariant.

På det stora möbelvaruhuset köpte jag en tvättkorg i vit plast för 39 kronor och sedan införkaffade jag mig två lampor på vardera 150 watt som kostade kanske 130 kronor styck. I exemplet som jag använde som förebild använde de lampor på 500 watt vilket säkert är ännu bätttre (speciellt om man inte har tillgång till något bildredigeringsprogram där man kan dra lite i kurvorna), men de starkare lamporna kändes för stora och klumpiga för att förvara hemma i min lägenhet.

Och så här ser det ut när jag riggar mitt fejkade ljustält. På den delen av tvättkorgen som ligger mot bordet lägger jag en bricka med vita kopieringspapper på, för att få ett jämt vitt underlag att fota mot. Längst bak, i botten på tvättkorgen, brukar jag också lägga ett vitt papper för att få ett rikigt vitt sken i bakgrunden.

Några foton som är tagna i min tvättkorg: apelsin, spelkort, nagellack och is.
Kommentarer
Postat av: annette

Sådana tvättkorgar var jag med och köpte till en kompis som skulle ha dom till tvätt för ett tag sedan, inte en tanke på att dom kunde anvndas till dylika ändamål. Fär nog försöka göra ett nytt besök, har ett par halgenlampor som jag skulle kunna använda.

Nu fick jag förklaringen till Dina snygga bilder, måste testa snart!Tack för att Du delar med Dej!annette

2010-01-12 @ 18:34:48
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Nollan

Smart idé - måste jag nästan testa. Är ju ofta svårt att få till ett fint och jämnt ljus när man leker med småprylar här hemma!

2010-01-12 @ 23:13:17
URL: http://absolutanollpunkten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0