Grillning, sol och kanske lite kubb

I dag bär det av till en kompis sommarstuga. Vårens första grillning och middag ute i friska luften väntar! Det ska bli så härligt.

Tänk om jag lyckas med bedriften att få gänget att spela lite kubb också. Jag älskar att spela kubb. Men det gör inte mina kompisar, de tycker nog vi spelat alldeles för mycket kubb de senaste åren.

Solen skiner ute och fåglarna kvittrar som galningar. Kan det bli bättre?

Manipulera chefen mer?

Artiklar som den här tycker jag är väldigt intressanta, artiklar som handlar om yrkeslivet och allt runtomkring. Just den här artikeln handlar om hur man ska "manipulera" chefen och få denne att göra som man vill. Men i stället för att säga att man ska manipulera chefen , så tycker jag snarare att det handlar om att ta för sig och utnyttja varandras styrkor.

Ett tag prenumererade jag på tidingen Att:ention, där hittade man många intressanta artiklar som handlade om människor med driv och idéer på deras väg i karriären. Vet ni om någon liknande tidning/magasin så lämna gärna en kommentar.

Du har plats nummer 127 i kön

När man är ledig ska man hinna med allt som man har skjutit upp i ett par veckor. Som att ringa Skatteverkets skatteupplysning.

Så jag satte mig ner i dag och slog numret till Skatteverket, med deklarationen framför mig så jag skulle vara redo och förberedd när jag kom fram. Efter någon tryckning i knappvalet så fick jag ton innan en kvinnoröst hördes.

Du har plats nummer 127 i kön. Musten gick ur mig och jag var på väg att slänga på luren på en gång. Tack och lov så sa samma datoriserade kvinnoröst i nästa andetag att det var 243 handläggare som betjänade kön.

Efter två-tre minuter kom jag fram till en handläggare som hjälpte mig. Imponerande!

Ledig

Yes, äntligen är man lite ledig ett par dagar. Tid för att varva ner lite, vara ute i det fina vårvädret och umgås med kompisar!

Nu blir det kaffe samtidigt som jag hasar omkring i mysbyxorna ett tag här hemma. Ska greja lite med blommor, disk och  annat smått och gott.

Lemma är sällsynt fascinerande

Det var visst någon som ville gå på Daniel Lemmas konsert igår kväll! Det är bra när folk läser mina inlägg ibland. Härligt Helena, vi hade en underbar kväll till Lemmas softa, smekande röst. Publiken var verkligen där med honom. Ett dovt ljud hördes i konsertlokalen när alla lite lätt höll takten med foten eller med ett lätt trummande mot bordet. Lemmas dynamik i sång och musik är sällsynt, han fångar publiken och man sitter som förtrollad.

Några väldigt känslosamma sorgsna låtar och några väldigt lyckliga låtar. Jag kände lyckorus, tårarna svämmande nästan över och jag blev helt uppfylld. Grym konsert!

Daniel Lemma- Keeps Getting Better


Daniel Lemma- Lie And Tell Me You're Happy

Perfekt avslutning

Sista dagen på jobbet i går avrundades med avdelningsaktiviteter, först 3-kamp på Nöjeshallen och sen middag och krogen.

Tre-kampen började med laserdome. Jag som aldrig har spelat tidigare var lite nervös inför det. Men så fort jag hade fått på mig min väst och hade min laser-picka i handen så blev jag som galen och fick adrenalin-tillströmmning och jagade, lurpassade och slängde mig ner för att ta skydd. Helt galet! Fruktansvärt roligt. Av en grupp på 14 personer kom jag faktiskt fyra, vem kunde tro det? Laser, pistoler och sånt trodde jag inte var något för mig, men så fel jag hade!

Den mekaniska tjuren däremot gav jag mig inte på, det såg helt livsfarligt ut när folk blev avslängda. Hade det varit mindre folk från andra företag som stod och tittade så hade jag nog provat åtminstone en gång, men nu fegade jag ur.

Sista momentet i 3-kampen var gocart. Gocart var ytterligare en grej som jag kände mig orolig inför, mesen inom mig ville inte köra. Men jag kände mig som en liten tönt och bestämde mig för att köra. Och tur var väl det! Shit så roligt det var. Yiiha. Det ska jag göra fler gånger.

Middagen var rolig och god. Får man en spelevink och de två närmaste arbetskompisarna till bords så kan inte kvällen bli annat än lyckad. Och jag fick världens bästa avskedspresent av mina kollegor! Det var inte lätt att hålla tillbaka tårarna.

På väg från mitt jobb

Skrivbordet på jobbet håller på att tömmas; papper arkiveras, ärenden lämnas över till kollegor och en hel del material slängs. Min kaffemugg åkte med hem i dag precis som koftan som varit min vapendragare under vintern. Jag packar ihop mig själv mentalt också och gör min sista dag på jobbet under morgondagen. Det känns skönt, men det är med sorg i hjärtat som jag lämnar mina arbetskompisar! Och varje gång jag säger det, så blir jag lite tårögd.

En timmes möte med chefen i dag har gjort att jag fått ett bra avslut med henne också. Det kändes lite som att knyta ihop säcken på det år som varit, men även som en en fortsättning på mitt yrkesliv.

Nästa vecka blir en helt ledig vecka då jag ska slappa och bara vara. Det ser jag fram emot. Förhoppningsvis är jag utvilad och pigg i skallen när jag måndag den femte maj kliver in på min nya arbetsplats. Efter ett besök där i går morse så har jag helt rätt magkänsla inför mitt nya jobb på en myndighet!

Alla dessa portar, inställningar och kablar

Min dator har en HDMI-port, S-video-port och en VGA-port. Innan jag fick koll på att det fanns tre varianter... Nu har jag åtminstone rätt kabel som jag ska använda för att få en bild mellan datorn och teven; en kabel för S-video. Men problemet är bara att bilden blir svartvit på teven, vilket inte känns speciellt kul eftersom tanken är att jag ska använda min dator i stället för en dvd-spelare. Skit också.

Så många portar till ingen nytta. Man ska väl inte behöva köpa en ny teve för att det ska fungera! Eller så är det fel kabel som jag har köpt, för andra gången... *suck*

Dags att kalla hit lillen någon dag, min tekniska support som även är känd som Viktor (och min lillebror). Ni ser-han står ju redo och kommer och räddar syrran så snällt lite nu och då när hon är på väg att gå upp i atomer.

image84

Konsert-mania

image82 image81 image83

På lördag spelar Daniel Lemma på Våningen. Förmodligen är det ingen som vill/kan gå på den konserten med mig och jag känner inte att jag har så stort utbyte av att gå själv, upplevelsen blir inte lika stor om man inte delar den med någon som man känner. Jag kan tänka mig att det blir en skön avslappnad konsert med mycket känsla.

Den 24:e maj spelar Veronica Maggio på Stadshuset. Hennes första platta "Vatten och bröd" var helt okej men hennes nya skiva "Och vinnaren är" är betydligt mycket bättre. Luftig svensk vispop på något sätt. Annie, vad sägs om den konserten?

Sen kommer Gatufesten i början av juli och för första gången tror jag faktiskt att jag ska gå alla tre dagar. På fredagen spelar The Ark som brukar ha en underhållande scenshow. Elin Sigvardsson är ett annat namn som också lockar på fredagen. Dessutom skulle det vara kul att kolla in Vincents och Jill Johnssons spelningar. Lördag på Gatufesten så är det två namn som är värda att nämna; Håkan Hellström och Timo Räisänen. Man kan väl inte påstå att Hellströms musik är något som brukar gå varm här hemma, men har en känsla av att han är otroligt kul att se live.

Den tredje augusti kommer Lars Winnerbäck och Miss Li till Folkets Park. Det enda som är trist är att inte Maia Hirasawa inte följer med på turnén till Sundsvall, det hade varit kul att få höra henne också. Konserten är inbokad i almanackan och biljetter är nästan bokade! Kul att man får sällskap av Pernilla, det kommer bli en klockren söndagskonsert på parken.

Det känns som att jag måste ta igen alla år som jag inte har gått på konserter och besöka så många som möjligt i framtiden. Har man en gång fått blodad tand...

Medicin på posten

Vad jag är fruktansvärt less på min huvudvärk nu, det är inte speciellt kul att vakna med ett dunkande huvud. Därför har jag beställt migrän-tabletter på apoteket.se. Även allergitabletter åkte med ner i shoppingkorgen, för det skulle inte förvåna mig om huvudvärken och tröttheten beror på allergi. Än så länge är det inte så mycket pollen i luften, men däremot finns det med all säkerhet en hel del snömögel på marken efter den blöta vintern som kan ge allergiska reaktioner.

Det är så bra att man kan få medicin levererad hem i brevlådan, då kan man handla hemma i lugn och ro när man har tid och kommer ihåg vad man behöver ha. Tänk vad internet har förenklat vardagen.

Whiskey & brölande & cigg

För ungefär ett dygn sedan så sjöng jag alldeles för mycket singstar och drack alldeles för mycket whiskey. Ja, just det ja-jag rökte nog alldeles för mycket också.

Man fick inleda singstar-partiet med den utsökta låten ABC med Anna Book *ryser*. Sedan rullade det bara på, så fort mikrofonen kom i min hand så försökte jag sjunga och pricka toner för att få poäng. För den delen så sjöng jag även när mikrofonen inte var i min hand. Final Countdown, Elvis, Poison, Let Me Entertain You, nån Whitney Houston låt (oooossh, vad bra det lät), Mmm Mmm Mmm och en Gwen Stefani låt. Och en massa annat.

Vilket maraton. När klockan var tre så sa lägenhetsinnehavaren att det var dags att avrunda och jag och en kompis svarade att vi bara ville sjunga en låt till, snääälla. Det som kändes så självklart i natt känns rätt pinsamt i dag. Den snälla lägenhetsinnehavaren hade ett stort tålamod.

Dagen har spenderats i horisontellt läge, vad annars?

Crash Test Dummies-Mmm Mmm Mmm Mmm

Brinner av

Jag drog en lättnadens suck när jag gick från jobbet klockan sju i kväll. När jag kände den friska vårluften utanför portarna så var det inte utan att jag funderade på varför man måste vara inlåst innanför kontorsväggarna hela dagarna! Vilken befrielse det är att känna att jag är fri att göra vad jag vill i två dagar, nu när det äntligen är helg. Veckan har varit så motig med huvudvärk och värktabletter mest hela tiden.

Efter en delikat matlåda från gårdagens jobb-lunch så ska jag nu brinna av i soffan och titta på Så ska det låta. Planen är att hasa ner ordentligt i liggposition med en kudde och en skön filt. All hjärnverksamhet ska gå ner på minimum-nivå.

Aaaaah, sååå skönt.

Vilken bra låt det är!

Duffy- Mercy

Engagera mera

Så var mitt första möte hos socialdemokraterna avklarat. Det känns bra och samtidigt lite svårt att veta vad man kan förvänta sig av att engagera sig i kommunalpolitiken. Men det är väl som med allt annat-det blir det man gör det till. När man väl är inne i det så verkar det snurra på ganska fort, för efter mitt första möte så har jag redan ett nytt möte att delta i nästa vecka.

Här ska kämpas mot alliansen och mot utförsäljningar av vården, sänkta a-kassenivåer och annat dumt.

Första sommaren med balkong

image75image76

Planeringen inför min sommar-balkong har tagit fart och jag har lyckats inhandla balkonglådor, jord och en balkongmatta i veckan. Nästa sak som borde inhandlas är balkongmöbler. I kväll har jag faktiskt hunnit med att plantera lite frö och eftersom jag vill att min balkong ska dofta så har jag mest sått kryddfrön.
  • Basilika
  • Persilja
  • Oregano
  • Kinesisk gräslök (smakar vitlök)
  • Gräslök
  • Slinger-krasse (med massa gula/orangea/röda blommor)
  • Nån gul boll-blomma som luktar äpple, Caphalaphora aromatica
Blommorna kommer att gå i rött, gult, orange och vitt. Egentligen skulle jag vilja ha rosa blommor, men eftersom fasaden på mitt hus är i någon mystisk röd färg så insåg jag att rosa blommor inte skulle bli en hit. Ganska så töntigt att tänka så, men jag skulle inte stå ut.

Det ska bli mycket intressant och se om jag lyckas med sådden. Men det är tveksamt, det slutar säkert i fiasko! Eftersom det är första sommaren med balkong så är jag ivrig och drömmer om ett balkong som är översållad med blommor, kryddor och grönt som täcker hela balkongytan. Mmm, tänk att dricka en kopp kaffe och läsa en bok på min balkong en sommarkväll i kvällssolen... *yeah right* Blommorna kommer väl regna sönder och solen kommer inte att visa sig på hela sommaren. Den som anar en viss bitterhet i tonen och ett negativt förhållningssätt, anar helt rätt. Den här veckan är jag lite sur och tvär, det matchar med min gnagande huvudvärk.

Oärliga människor borde förbjudas

Det finns få saker som jag ogillar så starkt som oärliga människor. Ska det vara så jävla svårt att hålla sig till sanningen? Ibland blir jag så förbannad.

På de arbetsintervjuer jag varit på, så har alltid frågan om hur man vill att chefen ska vara kommit upp. Rak och ärlig har jag svarat varje gång. I arbetslivet är ärlighet minst lika viktigt som i privatlivet.

Jag värderar ärlighet högt och förväntar mig att folk är ärliga med mig. Därför blir jag så besviken när det visar sig att ärlighet inte är en självklarhet för alla.

Brolle är grym

Jag har precis kollat på några klipp från Körslaget och inser hur gärna jag vill ha Brolle som körledare. Kolla in här.

Vinna och förlora

Under gårdagskvällen var jag och bowlade med en kompis och åkte på en förlust. Förlust är inget som man förknippar med någoting positivt direkt.

Många som jag har umgåtts med i några år anser att jag är en ruskigt dåligt förlorare. Det mesta av dessa åsikter grundar sig egentligen på att jag vid ett tillfälle vid ett parti Chicago (kortspelet alltså) höll på att förlora och gjorde något som jag aldrig har gjort tidigare. Någonting flög i mig och det kändes som att det var dags för lite dramatik från mig sida, så jag bestämde mig för att slänga ifrån mig korten, höja rösten och börja argumentera om regler. Jag bredde på ganska ordentligt och spelade ut alla mina dåliga skådespelartalanger och började sura för att se hur mina motspelare skulle reagera. Jag snörpte ihop munnen, vägrade att lyssa på motargument och la armarna i kors.

Det var ganska kul. För de jag spelade kort med blev alldeles stumma och undrade vad det var för fel på mig. Fast det tordes de inte säga såklart. När jag sedan efter ett tag berättade att jag surade på låtsas så trodde de inte på mig. Det var mindre kul.

Sedan dess har jag fått leva med "dålig förlorare-stämpeln" i pannan. I somras senast så satt folk och skrattade åt mig när de tyckte att jag surade för att ville prata regler när vi höll på med en lek. Men hallå! Ibland måste man prata om regler för att det ska gå att spela/leka.

Så i går när det var dags att bowla så frågade jag min kompis om hon blivit varnad för vilken "dålig förlorare" jag är. Hon tyckte det lät konstigt att jag skulle vara det och jag påpekade att det egentligen handlar om att jag gillar att vinna, inte att jag hatar att förlora. Fullt förståeligt, enligt henne.

Vi började bowla...och surade lite båda två över att vi inte gjorde strike, på strike, på strike. För hur det än är så är det ju alltid roligt att göra ett bra resultat och vinna! Så det så. Så lite missnöjd var jag när jag lommade hemåt efter bowlingen efter att ha förlorat med 20-30 poäng. Men jag var ändå nöjd och glad över kvällen-trots förlust- eftersom jag hade haft kul!

Wish me luck

Håll en tumme för mig under morgondagen, det kan jag behöva!

Tänk att det finns två nervositetslägen på mig; inte sova och sova väldigt mycket. Just nu är jag alldeles mosig i huvudet efter att ha sovit precis hela kvällen. Jag känner mig i och för sig inte nervös, men jag vet att sömn är ett tecken på nervositet ibland. Huvudet spränger, läpparna sticks och ögonen känns stora som bollar efter tuppluren i soffan. Hoppas jag kan studsa upp tidigt i morgon bitti ändå efter en god natts sömn.

Något nytt hände visst

I fredags sa jag upp mig från jobbet. Det känns skönt att gå vidare nu! Skönt och lite nervöst, men hur det än blir i framtiden så blir det bra. Jag ska se till att det blir bra helt enkelt.

Man ska satsa på sig själv och vara egoistisk och se till sitt eget bästa. Och det är precis vad jag kommer att göra framöver.

Maranata-rörelsen

Svenska Dagbladet har i dag en artikel om den frireligiösa rörelsen Maranata, som förespråkar aga och som har fått tillstånd att bedriva hemundervisning för några enstaka barn.

Artikeln gjorde mig nyfiken på Maranatarörelsen så jag googlade mig vidare och hittade Midnattsropet, rörelsens tidning. Maranata gillar aga ("till viss mån"), gillar inte abort och tycker att mannen är Guds avbild. De tror på nya testamentet stenhårt men tror inte på evolutionen. Homosexualitet gillas inte.

Man blir så trött ibland.

Happy people

Lördag kväll i glada vänners lag. Vad skulle jag göra utan mina kompisar? Livet skulle inte vara värt att leva utan vänner!

(Om ni tycker att bilderna är suddiga så tycker ni rätt. Det blir lätt så med en mobilkamera och lite vin innanför västen.)

image63image65
image66image69
image68image64
image71image74

Böcker är som en drog

När man väl har börjat att läsa, så vill man inte sluta! Jag är en riktig periodare vad det gäller böcker-inte för att jag blir less att läsa ibland utan för att jag inte tar mig tid till att läsa romaner när jag är stressad. Då är det så mycket lättare att bläddra igenom ett par tidningar som inte kräver lika stort fokus. Men nu har jag kommit in i en bok-period igen och känner att jag vill ha mer, mer, mer!

Just nu har jag fastnat i en roman av Camilla Läckberg. Hennes debutroman Isprinssesan är den första boken som jag läser av henne. Än så länge känns boken som skön avkoppling att läsa på kvällen och jag kommer nog att läsa fler böcker av henne. Kolla in Läckbergs snygga hemsida. Här har vi en kvinna som har insett vikten av image, helt klart.

Ofta gillar jag svenska författare bättre än utländska, det kanske har att göra med att jag lättare identiferar mig med personer och miljöer som beskrivs i böcker av svenska författare. Sen tycker jag faktiskt att det är jobbigt med utländska namn i böcker, mest för att de stör läsrytmen när den övriga texten har svenskt uttal.

Vad läser du just nu? Jag behöver lite tips på läsning innan jag ger mig på Stieg Larsson-trilogin som alla verkar gilla så mycket.

Nu är det dags att krypa ner i sängen och fly till en annan värld i några kapitel.

Veckans theme song

Vilken vecka det är. Jag skuttar från jobbet och skuttar runt i min lägenhet. Kompis-det går bra nu!

Petter-Det går bra nu

Mänskliga rättigheter

Som medlem i svenska Amnesty så publicerar jag självklart den här knappen på min blogg och stödjer arbetet för mänskliga rättigheter. Läs mer här.

image58

Tradidaaaj

En del roliga saker har hänt de senaste dagarna och jag känner mig uppåt och peppad! Dessutom kommer härliga Ume-Marika på besök till helgen, så veckan kommer att sluta lika bra som den börjat. Jag längtar redan till på lördag då det blir partaj med glada människor. Shit vad jag ska röja!

Känner du dig inte glad i dag? Lyssna på Happy Radio FM, radiokanalen som bara spelar musik som man blir glad av enligt egen utsago (liten varningsflagg dock för holländsk ompa-ompa). Eller varför inte surfa in på Humor24 och läs några skämt.

RSS 2.0