Försommaren känns avlägsen

Här är några foton från i torsdags. Då var det fortfarade försommar och syrenen hade precis börjat slagit ut. Idag är det tropisk värme (34 grader på balkongen i halvskugga)  och det känns väldigt konstigt att jag för två kvällar sedan frös för att det var 10 grader ute.Bästa fotot från förra helgen

Det här kortet gillar jag. Och jag tyckte det blev ännu bättre efter lite redigering och pålagda effekter som förstärker känslan i fotot . Är de inte grymma, så säg!Ja, jag gjorde det igen

Den bästa kvällen på hela veckan är fredag kväll. Man är ledig och kan mojsa i soffan och göra lite som man vill, utan att känna stress över att man ska upp tidigt dagen efter. Synd bara att jag sovit bort hela kvällen! Nu börjar jag bli väldigt less på pollen och att sova flera timmar varje kväll, jag hinner ju inte göra så mycket annat än att jobba och sova.

Nu blir det en öl och redigering av bilderna från gårdagens fotopromenad. Skål.

Vrider upp volymen

Vad gör man en tordag kväll? Jo, man njuuuuter av Miss Lis senaste skiva, Dancing The Whole Way Home, på hög volym och har mobilen på ljudlöst så att man inte ska få dåligt samvete om man inte svarar i telefonen. Snart ska jag ringa upp folk, snart. Jag vill bara vara ensam och ifred ett tag till.


Miss Li - Polythene Queen (glöm inte att slå på High Quality, HQ, nere till höger)

När lill-lördag fick en ny betydelse

Ikväll skippade jag en jobbfest och hälsade hellre på Olle och Emma och jag ångrar mig verkligen inte. Det är så skönt att få hänga med dem och jag blir jämt på så bra humör. Det blev inte sämre direkt över att solen sken, skogen luktade gott och att vattnet glittrade ikväll när vi tog en liten promenad. Lovely!

Det var den tisdagen

Idag har det varit en konstigt dag. Jag har känt mig stirrig, halvgrinig och småelak utan anledning. Telefonen har ringt flera gånger under kvällen och det har droppat in ett par sms, men jag har instinktivt stängt av ljudet och ignorerat allt. Jag har till och med försökt halvskrika till telefonen, jag vill INTE prata-fatta det!. Men telefonen har inte förstått konstigt nog.
Ledmotiv till försommaren

Vad jag gillar den här låten! Av någon anledning får den mig att känna mig väl till mods och det känns bra i hela kroppen när jag hör tonerna strömma ur högtalarna.  Balkongdörren står vidöppen och utanför fönstret är björken utslagen. Sommardoft tar sig in i lägenheten. Det luktar hägg, gräs och sol!

Fibes, Oh Fibes! - Love Child


I en trädgård
Lill-skrutt bebis

Igår fotade jag lilla underbara Tello, som föddes den 12 april. Först var han glad och tyst och låg och sprattlade hejvilt. Armar och ben överallt! Det var bara att vara redo med kameran och ha tålamod. Efter ett tag såg jag att han började bli missnöjd, så jag väntade ut skriket för att få några fler intressanta bilder. Här kommer mina favoriter.
Det växer så det knakar

De frön som jag satte har börjat att växa rejält och jag har stuckit ner blompinnar och drinkpinnar i jorden, som stöd till de rangliga växterna. När det väl har kommit upp en liten stängel så växer det väldigt fort. Snart kan de vara ute på balkongen och börja klättra på de spaljéer som jag har satt upp.

Jag undrar bara hur jag ska lyckas plantera om humlen, det ser rätt instabilt ut i krukan. Risken finns att jag förstör både rotsystem och skott. Blomsterbönan är den som jag tror mest på för det är kraftiga stjälkar som sticker upp ur jorden redan nu.  Än så länge lever drömmen om en grön och lummig balkong i sommar!


BlomsterbönaLuktärt
Japansk humle


En friskvårdsdag i det fria

Det har varit en skön friskvårdsdag idag med jobbet som tillbringats uppe vid Sidsjön. En arbetsdag i mjukisbyxor ute i luften-det gillar jag! Tipspromenader och trekamp har varvats med prova-på-aktiviteter som KI-balans, jonglering, stavgång och körsång.

Och vi fick lyssna på en föreläsning med Annika Dahlqvist. Jag köper lite av det hon säger, som att man borde dra ner på kolhydrater i sin kost, men mycket låter så väldigt svart eller vitt när hon talar. Hon drar verkligen allting till sina ytterligheter. Visste ni förresten att margarin är djuvulens påfund? Eller att folk som ätit LCHC-mat (low carb, high fat) aldrig fått en hjärtattack? Och att etablissemanget har lurat allmänheten med påhittad forskning sedan 70-talet? Jag blir lite matt av att höra sånt.

Överlag så har det varit en väldigt skön dag, friskvårdsdagar borde man ha oftare! Man skrattar, promenerar och gör några aktiviteter tillsammans med kollegorna. Friskvårdsdagen var bra för både det fysiska och psykiska välmåendet.

Fem på Stockholms-strapats

Sol, öl, Brolle och tjejer- det sammanfattar helgen rätt bra. Det har surrats och skrattats mycket och det har rullat en hel del pengar. Jag och Annie skumpade ner med tåget till Stockholm i fredags och blev mottagna av en välkomstkommitté av Marika och Zandra som just nu bor i Stockholm. Efter en kort stund slöt Helena upp för mat och öl och sedan har vi hängt mest hela helgen.

Musikalen Buddy Holly var bra och speciellt Brolle var värd värenda krona. Han har en röst som ingen annan, den är nyanserad och när han sjunger låter det som att någon har lagt på effekter i en studio. Otroligt imponerande! När jag satt i salongen så kände jag en oemotståndlig lust att knuffa bort folket på raderna framför mig och sätta mig på första raden nära denna magiska röst. Under en ballad var det inte långt till tårarna.

Det har varit en tokbra helg. Den enda nackdelen är väl egentligen att jag har varit som en zombie idag.
När tio minuter blir en timme

Igår kväll när jag skulle gå hem från ett par kompisar, så lekte jag med kameran lite. En promenad som normalt tar tio minuter tog väl en timme och buskar, lampor och hustak var alla intressanta fotomotiv. Dessutom gömde jag mig bakom en husknut och stod och tjuvfotade bilar som kom på vägen framför mig. Det ska testas igen på allvar vid ett senare tillfälle, för kul var det (trots att jag var lite nervös över att någon bil skulle tvärnita och fråga mig vad fan jag höll på med).Sweeeeet

Vilken tur att det nu är helg! Så slipper jag bekymra mig om vad som händer på jobbet, jag slipper få huvudvärk och jag slipper vara irriterad.

Nu ska jag tvätta, packa och greja lite inför i morgon då tåget går mot Stockholm. Tjoho! Vad kul det ska bli att komma iväg en helg, jag behöver verkligen miljöombyte. Hoppas solen visar sig och att det blir lite värme så att vi kan sitta på en uteservering eller på en picknickfilt hela lördagen. Eller åka en sväng med en båt kanske, det vore inte helt fel!


F*ck You

Söndagen spenderas uppkrupen i soffan med kuddar och täcke. Teven står på och datorn finns hela tiden på behörigt avstånd. Och jag lyssnar på musik och läser. Allt på en gång.

Det första som slog mig när jag hörde låten Fuck You med Lily Allen var hur hon kan sjunga orden fuck you och få det att låta som om hon sjunger tralalalalaaa i en barnvisa. Gulligt, glatt och obekymmersamt. Efter ett tag när jag började att lyssna på hela texten så insåg jag vilket bra budskap låten har. Därför ska jag lägga ut hela texten här, trots att jag inte gillar när andra gör samma sak på sina bloggar.


Lily Allen- Fuck You

/>

Look inside, look inside your tiny mind
and look a bit harder
cause we’re so uninspired
so sick and tired
of all the hatred you harbor

so you say it’s not okay to be gay
well I think you’re just evil
you’re just some racist who can’t tie my laces
you’re point of view is medieval

Fuck you, fuck you very very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don’t stay in touch

fuck you, fuck you very very much
cause your words don’t translate
and it’s getting quite late
so please don’t stay in touch

do you get, do you get a little kick out of being small-minded?
you want to be like your father
it’s approval you’re after
well that’s not how you’ll find it

do you, do you really enjoy living a life that’s so hateful
cause there’s a hole where your soul should be
you’re losing control of it
and it’s really distasteful

Fuck you, fuck you very very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don’t stay in touch

Fuck you, fuck you very very much
cause your words don’t translate
and it’s getting quite late
so please don’t stay in touch

Look inside, look inside your tiny mind
and look a bit harder
cause we’re so uninspired
so sick and tired of all the hatred you harbor

Fuck you, fuck you very very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don’t stay in touch

Fuck you, fuck you very very much
cause your words don’t translate
and it’s getting quite late
so please don’t stay in touch

Grått och inte blått

Var är solen? Det skulle vara strålande sol och klarblå himmel idag men det är bara grått grått grått på himlen. Hoppas det spricker upp, det blir ju så mycket roligare att grilla då.

Här är foton som jag tog vid en bro förra söndagen, en dag som också var grå.


Balkonggrönska på gång

När mina arbetskollegor har frågat mig vad jag ska göra ikväll så har jag svarat att jag ska titta på Så ska det låta, Trädgårdsfredag och sätta lite frön som jag har haft blötlagda över natten. Det låter onekligen som att jag är en tant, men det är rätt trevligt att vara det ibland.

Det är så otroligt roligt att sätta frön i jord och se hur det växer och knakar! Och jag blir så stolt om jag lyckas få upp några stackars plantor. Det som jag sådde ifjol var svåra blommor och det enda jag lyckades med var slingerkrasse. I år har jag planterat uppdrivna plantor på balkongen samtidigt som jag ska ge mig på att så japansk humle, luktärt och blomsterböna. Samtliga tre sorter som jag ska försöka driva upp är snabbväxande slingerväxter och det är tänkt att de ska klättra på de spaljéer som jag satt upp mot balkongräcket.

Vart jag ska ha plats för allt på min lilla balkong, det återstår att se. Nu är det dags att sätta igång och bli lite skitig.So far so good.
Zzzz

Det är fantastiskt skönt att det börjar bli varmare och framförallt grönare ute! Synd bara att man ska bli så trött på vårkanten av all pollen. Igår när jag kom hem från jobbet somnade jag halvsittande i soffan klockan sex och vaknade inte förrän vid midnatt- trots att telefonen hade ringt ett par gånger under kvällen. Sen gick jag till sängen och sov vidare tills väckarklockan ringde halv sju i morse...

(Nu när jag tittade på mina gamla blogginlägg så såg jag faktiskt att det var exakt likadant för exakt ett år sedan, se här. Det var lite komiskt.)

Det är skönt att det är fredag i morgon. Jag tror faktiskt att jag ska gå och sova nu så att det blir fredag lite fortare. Godnatt!


Två av tre inställda

Ikväll skulle jag egentligen ha varit på konsert med Maia Hirasawa. Och förra helgen skulle jag ha varit på konsert med Salem al Fakir. Men båda konserterna har blivit inställda och jag känner mig snuvad på konfekten.

Vilken tur att det nästa helg är inbokat en resa till Stockholm då jag ska gå och se musikalen Buddy Holly! Om föreställningen inte nu blir inställd förstås, men sån otur kan man väl inte ha?  Då kommer jag bli vansinnig. I vilket fall ska det bli skönt att komma från Sundsvall en sväng. Med lite sol och värme så kommer det att bli en toppenhelg nästa helg och jag längtar verkligen efter att få åka iväg!


Wrecked, poor, naked and blind

Facebook är bra ibland. Som när man får tips om saker som den här fantastiskt braiga låten. Den spelas om och om på repeat ikväll och jag verkar inte tröttna på den. En underbar duett!

Madrugada feat. Ane Brun - Lift Me


Coola tanten

Tänk vad min mamma blev glad när jag var hem till henne och brorsan en sväng idag. Hon retade mig lite för att jag är hemma och hälsar på så sällan och jag retade henne för att hon börjar att låta som en tant.

Det jag vill säga med det här egentligen är att min mamma är bäst och jag är glad att vi har en sådan bra kontakt. Kolla in vad cool hon är. (Hon är så cool att hon till och med får finna sig i att vara med på bild här utan att jag har frågat henne om lov.)


Flyger runt som en fluga

Jag återvänder hit till blogg.se, efter att ha blivit rejält less på Weebly .com där jag huserat ett tag. Blogg.se känns betydligt mer stabilt så här kommer jag att skriva och bombardera er med bilder framöver.

Häromdagen var jag med mamma vid Ljungan och en fluga som satt på en kvist lät sig snällt fotograferas någon sekund. Det är nog bara så att jag måste köpa ett makro-objektiv till min kamera, så att jag kan få till några sjysta närbilder. För det här med att fota små detaljer är såå kul! I dagsläget krävs det lite redigering innan det blir sådana här bilder.

Med ett makro-objektiv hade jag kunnat fotat flugan så att den tog över hela bilden, med en underbar skärpa.


RSS 2.0