Från ett ställe till ett annat

Efter en helg i en kompis stuga så är jag nu hemma och tvättar lite och packar om innan det bär av till Umeå i två nätter! 

Helgen har bestått av god mat, gott vin och trevligt sällskap. Dessutom har jag metat lite (jag fick upp en rätt stor aborre faktiskt), åkt lite båt och fått upp tävlingsinstinkten i några kubbmatcher. Det enda som fattades egentligen var lite sol och värme.

Lite bilder från helgen som var kommer här.











Sol, skratt och tårar på Klaras dop

I lördags var jag på dop för lilla Klara. Det första dopet jag varit på någonsin faktiskt. Det blev en vackert och känslosamt dop för starka Klara som hade en lite tuffare start i livet än vad de flesta har. När Karro började att sjunga en vacker sång så var jag inte ensam om att sitta med tårarna rinnandes utför kinderna.

Prästen på dopet var en sympatisk och skojfrisk kvinna som lättade upp stämningen och verkligen gjorde så att alla närvarande kände sig hemma i kyrkan.  Lilla Klara jollrade och var glad under hela dopet och såg ut att stormtrivas med uppmärksamheten!

Här kommer lite foton från dagen.












Fiskelycka utan fisk

Äntligen var det lite upphåll i regnandet idag! För nu tycker till och med jag att det får vara bra med regn och en termometer som visar femton grader. Idag när det blev lite sol och upphåll så åkte jag och min mamma och fiskade lite.

Min mamma har fiskat i många år och när jag var liten så blev jag, vad jag tyckte, medsläpad lite överallt dit man kunde fiska. Som en tjurig unge satt jag på en stubbe eller sten med näsan i en bok och längtade mest efter att få åka hem. Nu börjar jag tycka att det är roligt att fiska och har till och med roffat åt mig ett fiskespö och ett par drag (tack mamma!).

Tyvärr så nappade vare sig laxen, harren eller öringen idag men det var så skönt att bara stå vid älven och bara vara. En kanondag helt enkelt! Som ni ser så försökte jag fiska med en blomma på kroken och inte ens det lurade fisken att hugga.

Några foton tagna med kompaktaren kommer här.





Läser, redigerar och dricker te

Regnet öser ner ute och när jag tittar ut över stan från balkongen så ser det alldeles vitt ut. Men det gör inte så mycket. Det är rätt skönt att sitta hemma i soffan och dricka lite te, redigera lite foton och läsa nyaste numret av Digitalfoto.

Det är alltid lika kul när den här tidningen dimper ner på hallgolvet. Jag har testat att köpa ett par olika fototidningar men den här känns överlägset bäst för mig som är nybliven amatörfotograf. Man får många olika tips på vad man ska tänka på när man fotograferar och hur man kan redigera bilder för att få fram det bästa ur ett taget foto.

Är det någon som har tips på andra bra fototidningar kanske?

Jag har verkligen blivit riktigt fast i det här med fotografering. Tänk att jag i så många år har velat lära mig fotografera och aldrig har tagit tag i det!  Nu har jag precis anmält mig till en kurs i fotografering och jag längtar redan tills den börjar.


Foto från Digitalfoto

Nöjd och trött

För ett litet tag sedan landade jag i soffan efter en heldag borta. Jag har varit på dop för lilla Klara och sedan blev det grillning med hennes föräldrar och vänner. Dagen har varit toppenbra och dopet blev mycket mer känslosamt än vad jag någonsin kunde tro, med både tårar och skratt. Mer om dopet en annan dag för nu blir det till att segla ner i sängen.


Lite glad skulle man kunna säga

Sommarloooov
solen lyser skööönt
Sommarloooov
gräset är så grönt

Himlen blååå
vill jag nååå
När jag fångas utav vinden
Sommarlov
skööna sommarloov

Havet vågor sakta rullar in
å jag känner,
sommaren är miiiin!



Jojo, nu går jag omkring och nynnar på en sång som jag sjöng i låg- och mellanstadiet på skolavslutningarna. När jag idag gick ut från betonghuset där jag jobbar, så kom den bara helt plötsligt från någon plats ur mitt minne där den har legat gömd. Trallandes gick jag hem och njöt av det vackra vädret och känslan av att jag har fyra lediga veckor framför mig!


Lukta på blommorna

En arbetsdag kvar. Sedan är det dags för fyra veckors semester. Isn't it lovely? Då ska jag passa på att lukta på blommorna och slappna av ordentligt.

Tänk om man kunde kapsla in lite av den här blombuskens doft i en burk som man kunde ta fram lite när som helst som man känner för det. Den doftar ljuvligt! Efter lite googlande så tror jag att busken borde vara en doftschersmin (inte jasmin som många tror).



Rutigt gånger två





Inväntar knaprandet

Det har varit operation utrota tvestjärtar på balkongen ikväll och det återstår att se om jag har lyckats att få bort de små äckliga sakerna. De kommer fram och är aktiva på kvällen så just nu sitter jag och väntar på om jag ska höra tvestjärtarna tugga på mina växter-för då jäklar ska jag ut och döda ohyran som finns kvar!

Och det är inte ett skämt att man hör när tvestjärtarna käkar på bladen, som jag trodde fram tills igår kväll. När jag satt i min soffa igår och balkongdörren stod vidöppen så lät som att någon mumsade på en morot ute på balkongen. När jag sen inspekterade min blomsterböna så satt där en tvestjärt på ett blad och åt och lämnade stora hål efter sig. Helt sjukt hur så små insekter kan låta så mycket.

Dags att slå av musiken och gå på jakt. Jag ska gillra några fällor på balkongen som ska få ligga över natten också.


Är man aldrig stilla när man är 1 år?

Här är mitt kusinbarn Lukas. Han en riktig söt och aktiv liten kille! Jag jagade honom lite med kameran i lördags för att försöka få ett kort när han stod eller satt stilla ett litet tag. Det var inte det lättaste vill jag lova. Efter en del redigering så blev resultatet av ett foto så här.

Jag är ingen hejare på redigering, men det är så kul att leka sig fram och testa lite olika saker! För den som vill se hur det såg ut innan redigering, så kan man kika här på den oskarpa originalbilden.


Knölsvan i vit skrud

Svanar är otroligt vackra och just den här svanen var pampig med sin stora fjäderskrud. Det är den största svan jag sett i mitt liv. Det kanske är så att svanarna blir större när de håller till vid havet och inte i någon sjö? Det var faktiskt lite läbbigt att vara nära den och jag backade rätt många steg när den kom simmandes mot mig på stranden...





Snart är det dags

Snart måndag och jobb igen. Men nu är det sista arbetsveckan innan det är dags för fyra veckors välförtjänt semester! Jag har börjat att komma ner i varv, så jag kommer ganska säkert att kunna slappna av redan första semesterveckan. Den här semestern har jag inget inplanerat utan jag tar det som det kommer.

Blir det sol ska jag sola och bada- att lata sig på en strand hör ju sommaren till. De där Camilla Läckberg-böckerna som står olästa i bokhyllan tänkte jag också roa mig med. Man slappnar av så skönt med en bok under näsan och det bästa är att läsning passar både i soffan hemma och på stranden. Blir det regn ska jag se på säsong fyra och fem av Six Feet Under- nu har jag dragit ut på det länge nog. Det är nästan så att jag hoppas på ett par dagar med teveväder under semestern! Det enda tråkiga är att det sedan inte finns några fler avsnitt att se...

Sen ska jag förstås gulla lite med alla de barn som finns i min omgivning och umgås med mina vänner. Det känns som att det kommer bli en bra semester.


Laid Back- Sunshine reggae

Miss Marina & Exacum

Penséerna och Vårelden hade gjort sitt på balkongen efter frostnätter i maj och 40-gradig hetta förra veckan. Så idag mötte de sitt öde i sophinken. Nu är det nyheter på balkongbordet, en liten ros i kruka som jag tror heter Miss Marina och en vit Exacum (en vit variant på växten "Blåöga").

Någon dag ska jag visa er hur uselt det går med vissa av de frön som jag sådde. Det enda som jag verkar lyckas med är blomsterbönan. Med lite tur kanske jag får luktärterna att återhämta sig efter värmechocken och omplanteringen förra veckan...





Fynd! Fynd! Fynd!

Någon gång i månaden så brukar jag gå på loppis på väg hem från jobbet. Jag blir så inspirerad och det är så kul att gå och vända och vrida på alla olika saker som finns! Det är alltid något som följer med hem och jag känner mig ofta nöjd med mina inköp. Förra månaden köpte jag en stor kruka till balkongen, någon gång har jag köpt en fin kaffeburk till en kompis och någon söt liten pillerburk i porslin har fått hänga med hem också.

Men idag har jag slagit alla tidigare loppis-inköp. På väg till det vanliga stället som jag brukar slinka in på, så ser jag att det är öppet på ett annat ställe, inne i en lada. Ett ställe som har öppet väldigt sporadiskt (läs: sällan) när gubben som har stället känner för att öppna dörrarna och sitta av ett par timmar på en pinnstol bakom kassadisken.

När jag gick innanför dörrarna till ladan så såg jag den ögonblickligen. Min öronlappsfåtölj som jag har letat efter! Grön, onött och i velour. När jag såg priset så trodde jag att gubben hade satt på fel prislapp. Men icke. Priset: 125 kronor! Vilken lycka. Det vara bara att slå till- jag hade faktiskt inget val. 40 minuter senare hade jag fåtöljen hemma tack vara min snälla mamma som ställde upp och hjälpte mig.
 
Vissa tycker helt säkert att den är gräslig, omodern och äcklig. Men det struntar jag blankt i för jag älskar den! Det enda som ska åtgärdas är dekorbanden som behöver lite förstärkning i form av textillim, då kommer de att sitta fast riktigt ordentligt.




Sömn-issues

Tänk att jag aldrig lär mig vilka tidpunkter som man borde sova på och inte sova på. Men runt sju-åtta snåret på kvällarna är soffan så förbaskat skön att slumra lite i. Problemet är bara att tuppluren har en tendens att bli alldeles för lååång...och då häckar jag uppe på nätterna i stället. Men nätterna är underbara på sitt sätt och jag älskar timmarna efter midnatt då det är tyst och lugnt. Av någon anledning kommer min inspiration och alla tankar på den sidan av dygnet.  Förresten, oavsett om jag somnar på kvällarna i soffan så är jag vaken på tok för länge. Gärna till klockan ett. När man borde sova är jag pigg!

Men till hösten efter semestern, då jäklar ska jag få ordning på det här med sömnen. Då ska jag bli lika duktig som min kollega som lägger sig i sängen och läser kvart i tio och släcker lampan en halvtimme senare. Man kan ju göra ett försök att anpassa sig efter ett samhälle som är byggt av och för morgonpigga människor som har bestämt att normen är att man ska börja jobba tidigt på mornarna. *svär lite* Vi nattugglor är lite diskriminerade faktiskt.

Det regnar på mitt fönster

Kom ihåg att arrangera livet så du inte blir ensam kvar, när du är mitt i det.

Dessa ord har snurrat i mitt huvud sedan i söndags. Orden kommer från en dravlig dramakomedi som jag såg på teve, men de fick mig att tänka till. Jag ska vara rädd om de människor som är rädda om mig och inte slarva bort de som betyder något för mig.

Dags att däcka i sängen.


Nytt med Regina Spektor

Oh yes, det är dags att lyssna igenom en ny efterlängtad skiva- Far med Regina Spektor. Återigen musik i natten och det är helt jävla underbart.

Lyssna på Regina Spektors skiva på Spotify i sin helhet här.

Regina Spektor- Laughing With


Nostalgi-tripp

Jag älskar Youtube. Hur skulle man annars kunna hitta dessa vemodiga och svenska guldkorn från åttiotalet? Jag vill inte jobba i morgon; jag vill sitta i min soffa, vara vaken hela nätterna och spela musik just nu. Söndagsångesten är påtaglig kan man säga.

Ratata- Så länge vi har varann


Marie Fredriksson- Sparvöga


Eva Dahlgren- Ängeln i rummet


Mauro Scocco- Till dom ensamma

Maklösa Miss Li

Underbart, hänförande, glatt, sprudlande! Konserten med Miss Li igår var förstklassig, så skäms på er som inte var där. Återigen blir jag lika imponerad av hennes energi i alla upptempolåtar och de mer lugna partierna, och hur hon tar i för kung och fosterland för att göra en bra konsert. Som hon själv sa när det var dags för extranummer; Egentligen borde jag spara på rösten, jag ska spela i London i morgon. Men det är ju så kul och ni är ju så grymma så jag kan inte låta bli!. Så talar en artist som älskar det hon gör.

Lika imponerad blir jag av musikernas spelglädje och hur bandet tidvis känns som att de är på väg att balla ur helt, som om alla är på väg till varsitt dårhus - innan de hittar varandra igen och avslutar låten.

Så fort jag får chansen ska jag se Miss Li igen, helt klart. Detta var andra gången och jag får nog aldrig nog!

Miss Li- Ba Ba Ba



Miss Li- Polythene Queen



Ute och åker

Under gårdagskvällens biltur ner till stan så hade jag trevligt sällskap i baksätet. Det var något som var väldigt roligt i den där bilen...


Fångat med kompaktkameran senaste dygnet

Middagssällskapet igår. Tur att solen var bakom ett stort träd just när vi skulle äta...


Kallt rosévin, grillad lax, gratäng och sallad. De andra åt något helgrillat köttstycke.


Söta Tello med sin pappa. Trots linne och shorts märktes det att Tello var lite slö av värmen.


Close-up på nappflaskan. I bakgrunden ser ni Annie med sina solbrillor...


...samma brillor som jag senare lånade. Och jag såg inte klok ut i dom. Eller är det den muntra uppsynen som inte ser klok ut kanske?


Det var kul att träffa Christian lite!


Ser ni den instängda fisken i glaset?


Mina ögon letar ofta efter intressanta saker att fota och jag upptäckte hur speglingen blev i mina brillor när de låg på bordet.


Det blev en martini för mig med massor av is och citron i.


Nere på stan träffade vi härliga Lisa!


Daltons- tältet. Ganska otroligt att vi fick sittplats.


Halv tre åkte jag hem. Tur att man har kompisar som kör taxi, för jag var så trött så jag hade kunnat somnat stående.


Jag vaknade halv ett (!) idag och åkte till stranden med Z:a och Annie där det fläktade skönt.


Status just nu: återhämtning.

RSS 2.0