Val i USA-smutskastning, glorifiering & skrämsel



Med anledning av det amerikanska presidentvalet 2008 så skriver Aftonbladet i dag att Hillary Clinton hånas av en republikansk radiopratare. Utdrag av Aftonbladets artikel följer.

Konservative radioprataren Rush Limbaugh har gjort ett stort nummer av att "män mognar medan kvinnor åldras" Vill vi i USA verkligen se en kvinna åldras framför våra ögon, dag för dag? frågade han nyligen i sin populära pratshow.

Väldigt smart uttalat, denna radiopratare måste uttråla en enorm intelligens (märk ironin). Det är ingen hemlighet att jag inte är ett stort fan av amerikansk kultur och inte ger speciellt mycket för amerikaner.

Vad det gäller valkampanjer så tjänar ingen på smutskastning, tvärtom finns det forskning som visar att ju mer smutskastning politker ägnar sig åt desto mindre förtroende får politik i människors ögon. I det svenska riksdagsvalet sist så var det runt 80% av väljarna som röstade, i det amerikanska presidentvalet ligger siffran på runt 50%. Visst finns det andra saker som påverkar valdeltagandet i USA än förtroende (så som att man måste registrera sig för att få rösta och att valet är på en vardag), men förtroende har en stor inverkan på valdeltagandet.

Och vem skulle vilja rösta med sådana här kampanjer i minnet (se nedanför)? Det går rysningar genom kroppen och de är inte av välbehag.

Whatever It Takes (2004)



Daisy Girl (1964)

Kommentarer
Postat av: Karl

Och när du registerar dig, så måste du registrera dig som Demokrat eller Republikan och kan där med bara rösta på det pariets kandidater senare.

2007-12-26 @ 12:41:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0