PPM gör det svåra svårare

Dagens Nyheter skriver i dag att PPM, Premiepensionsmyndigheten, ska avskaffa personliga koder för inloggningen på www.ppm.nu. I stället ska alla använda e-legitimation för att logga in och byta fonder.

Jag som dagligen arbetar med pensioner funderar bara på hur de som är runt 60 år ska kunna hålla reda på alla tekniska saker? Att skaffa en e-legitimation kommer att bli ett stort projekt för de som är runt pensionsålder och som vill ha stenkoll på sina pensionspengar.

Många människor är inte ett dugg intresserade av sina egna pengar som ligger hos PPM och ju svårare det är logga in på sitt konto, desto mindre människor kommer att orka engagera sig. Varför göra förfarandet svårare, när intresset redan är svalt? Dumt som f-n.

Läs artikeln här.

Kommentarer
Postat av: Erika

Tack Johanna, vad roligt att du också har blogg..nu ska jag börja läsa din :)

2008-02-05 @ 19:08:38
URL: http://www.erkan.bloggagratis.se
Postat av: He

Ja det är ju helt åt skogen! Inte ens jag ids skaffa en e-legitimation utan tycker den personliga koden funkar bra.

2008-02-05 @ 19:47:59
URL: http://hidenas.blogspot.com/
Postat av: ppmstrategi

Jag är nog av motsatt åsikt. E-legitimation fungerar på Skatteverket, Försäkringskassan och gör det nog enklare i framtiden. Ett sätt att logga in på alla myndigheter är nog bättre än spridda. Det svåra är ju att skaffa E-legitimation, men det kommer nog ändå bli ett krav snart med deklaration och föräldraförsäkring på nätet.

2008-02-12 @ 14:03:40
URL: http://ppmstrategi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0